Anadolu Ajansı'nın Halep'ten geçtiği görüntüde atladığı ayrıntı

Rusya destekli Suriye ordusunun yaklaşık 4 yıldır IŞİD ve Nusra gibi cihatçı çetelerin işgali altındaki Halep'e yönelik başlattığı operasyonda kentin tamamına yakını kontrol altına alındı. Rusya, son 24 saat içinde yaklaşık...

Rusya destekli Suriye ordusunun yaklaşık 4 yıldır IŞİD ve Nusra gibi cihatçı çetelerin işgali altındaki Halep'e yönelik başlattığı operasyonda kentin tamamına yakını kontrol altına alındı. 

Rusya, son 24 saat içinde yaklaşık 6 bin sivilin bölgeden çıkarıldığını duyurdu. Moskova'nın verdiği bilgiye göre, 366 muhalif de silahlarını bırakarak aynı sürede kentin doğusundan ayrıldı.Halep operasyonunun son haftasında silahlarını bırakarak teslim olan cihatçıların sayısı ise 3 bini geçti.

'HALEP DÜŞÜYOR' TELAŞI

Dış destekli cihatçı güçlerin Halep'te kaybetmesinin ardından Türkiye'de de hükümete yakın medyada ve STK'lar arasında 'Halep düşüyor' ve 'Halep'te insanlık ölüyor' propagandası başlatıldı. Devetin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı'nın servis ettiği haber ve görüntülerse, iç savaş süresince Suriye'den paylaştığı kurmaca videolarla kara propaganda faaliyeti sürdüren 'Beyaz Miğferler' grubunun servis ettiği görüntüleri anımsatıyor.

AA MUHABİRİ: ERKEKLERİ ÖLDÜRÜP, KADINLARA TECAVÜZ EDİYORLAR

Sabah gazetesinin, AA'nın bölgedeki muhabiri Levent Tok'a dayandırdığı haber şöyle: "Rejim Müslüman erkekleri öldürerek kadınlarına ve çocuklarına tecavüz ediyor. Halep'te olanları anlatmak için kelimelerin yeteceğini zannetmiyorum. Irak işgali ve orada yaşananlar geri döndü. Hem de en şedid haliyle... Dün akşam bize kısıtlı imkanlarla ulaşan bir çok Halepli kadın "Erkeklerimiz şehid edildi. Yaşlılarımız sokaklarda ateşe verildi ve can vermelerini izledik. Saklanacak yerimiz de kalmadı. Katillerin tecavüzünden korunacak tek yol kendimizi öldürmek. Allah rızası için bize yardım edin..." 

AA'nın servis ettiği haberde bu tür iddialar yer alırken, Halep'te aylar sonra özgürlüğüne kavuşan sivil halk ise orduya teşekkür ederken cihatçılara lanet okuyor.

PROPAGANDA VİDEOSUNDA GÖZDEN KAÇAN DETAY

Anadolu Ajansı'nın Halep'ten servis ettiği bir videoda ise, yaşlı bir sivil bombardıman altında olduklarını ve yiyecek sıkıntısı yaşadıklarını söylüyor. Ancak görüntünün kaydedildiği sırada yaşlı Haleplinin arkasından geçen kişilerin ellerinde poşetlerle ihtiyaçlarını karşılamaktan döndükleri görülüyor. Ayrıca görüntüdeki enkaz halindeki binaların da son operasyonlar sırasında değil daha önceden yıkıldığı anlaşılıyor.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Türkiye'de üretilecek ilk Volkswagen modeli, Türk sürücüler için büyük bir sürpriz olacak!
ABD'den Ford'a soruşturma açıldı! Yeni nesil otomobillerde 'ölümcül' özellik'
Xiaomi, SU7 üretiminde hızlandı: Artık herkesin ilgisini Porsche'dan ziyade bu araç çekiyor
Dev otomobil markası iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı
Ferrari'nin yeni harikası yollarda: F167, atmosferik V12 motoru ile göz kamaştırıyor!