Anadolu Yakası’nda Ulaşımı Rahatlatacak Tramvay Hattı Projesi Onaylandı!

İstanbul Anadolu Yakası'nın ulaşım sorununa çözüm sunacak olan Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay hattı, 2026 yılı sonlarında yolcu taşımaya başlayacak. Proje, üç ilçeyi birleştirerek İstanbullulara rahat bir ulaşım imkanı sunacak.

İstanbul'un Anadolu yakasında hayata geçirilecek olan Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay hattı projesi, 2026 yılı sonunda yolcu taşımaya başlaması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından geçen haziran ayında onaylanan proje, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun duyurusuyla Kadıköy’de meydan düzenlemesi ile çalışmalarına başlandığı açıklandı.

TRAFİK RAHATLATILACAK

Proje, Anadolu yakasının trafik yoğunluğunu büyük ölçüde azaltarak İstanbullulara konforlu bir ulaşım imkanı sağlamayı hedefliyor. Toplam uzunluğu 21.3 kilometreyi bulacak olan hattın, 33 istasyondan oluşması planlanıyor. Cadde üstünden gidecek olan tramvay hattının 18 ayda tamamlanacağı belirtiliyor.

AKTARMA İMKANLARI

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay hattı, Söğütlüçeşme durağında Marmaray, hızlı tren ve metrobüse, Sahrayıcedit durağında Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metrosuna, Ayşekadın ve Eminalipaşa duraklarından ise Dudullu-Bostancı metrosuna aktarma yapma imkanı sunacak.

YOLCU TAŞIMA HEDEFLERİ

Proje ile ilgili daha önce hazırlanan raporda, hattın 2027 yılında günde ortalama 200 bin, 2040’ta 277 bin ve 2050 yılında ise günde ortalama 312 bin yolcu taşımayı hedeflediği belirtilmiştir.

OYLAMADA BİRLEŞİM

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı projesi, İBB Meclisi’nde tüm partilerin oybirliğiyle kabul edilerek hayata geçirilmek üzere onaylandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.