Anadolu'nun Renkleri: Munzur Üniversitesi Öğretim Görevlisinden Sergi

Munzur Üniversitesi'nde gerçekleşen Dr. Kartal Murat Ayvaz'ın moda tasarımı sergisi, sürdürülebilirlik ve doğal materyallerin moda dünyasındaki önemine vurgu yaparak dikkat çekiyor.

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Moda Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Dr. Kartal Murat Ayvaz'ın kişisel moda tasarımı sergisi, büyük bir ilgiyle karşılandı. Tema olarak "Anadolu"nu seçen Ayvaz, 15 parçadan oluşan giysi koleksiyonuyla davetlilerin dikkatini çekti. Koleksiyonun temel felsefesi olan sürdürülebilirlik, yüzde 100 doğal pamuklu ve ipek kumaşların kullanılması ile vurgulandı. Sergilenen giysilerin renklendirme işlemleri ise tamamen doğal boya ve baskı teknikleriyle gerçekleştirildi. Ayvaz, koleksiyonda kekik, adaçayı, defne yaprağı, mazı meşesi ve ceviz gibi bitki ve bitki atıklarından elde edilen doğal boyaların kullanıldığını belirtti. Serigrafi baskı, shibori bağlama ve kazanda boyama gibi tekniklerle gerçekleştirilen boyama ve baskı işlemleri, koleksiyona özgü bir estetik katmıştır.

DOĞAL BOYALAR VE TEKNOLOJİK İNOVASYON

Ayvaz, sergide kullanılan doğal boyaların serigrafi baskı tekniğinde emilsiyonsuz olarak uygulandığını vurgulayarak, bu yaklaşımın sektörel ve akademik anlamda bir ilk olduğunu ifade etti. Ayrıca, hızlı üretim ve tüketim çağının neden olduğu ekolojik sorunlara dikkat çekerek, giysi koleksiyonuyla beşeri, sosyal, ekonomik, ekolojik ve kültürel bağlamda sürdürülebilirliğin önemini vurguladı. Ayvaz, doğal reçetelerle uygulanan renklendirme işlemlerinin sektörde bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

REKTÖR YARDIMCILARI VE AKADEMİSYENLER KATILDI

Serginin açılışına, Munzur Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Taner Şengün ile Prof. Dr. Nuran Cıkcıkoğlu Yıldırım, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı. Bu önemli etkinlik, üniversite camiası tarafından desteklenirken, moda dünyasına çevreci ve sürdürülebilir bir perspektif getirme konusundaki çabalar da takdirle karşılandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Sertab Erener, 21 Yıl Sonra Eurovision Sahnesinde: "Everyway That I Can" Şarkısıyla Geri Döndü!
İngiliz rock grubu Wishbone Ash, İstanbul'da konser verecek!
Tarih teknolojiyle buluştu: Binlerce yıllık 2 bin tablet, yapay zekayla okundu!
Wonka mayısta Tivibu’da!
Rambo'nun yıldızı Sylvester Stallone'un saatleri satılıyor! Cehennem Melekleri 2'de saati takmıştı!