Anagold Madencilik açıklama yaptı: "Fırat Nehri'ne siyanür akışı olmadı"

Anagold Madencilik tarafından yapılan açıklamada, Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni'ndeki toprak kaymasının atık depolama havuzunu etkilemediği ve 9 işçinin kaybolduğu belirtildi.

 

Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nde yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Anagold Madencilik tarafından yapılan açıklamada, heyelanın atık depolama havuzunu etkilemediğini ileri sürerek, "Karasu (Fırat) Nehri’ne herhangi bir siyanür akışı olmamıştır" dedi. 

 

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni'nin ortaklarından Anagold Madencilik, 9 işçiden haber alınamayan toprak kaymasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

"KAZANIN NEDENLERİNİ NET BİR ŞEKİLDE AÇIKLAYACAĞIZ"

Şu ana kadar toprak altında 9 madencinin olduğu bildirilen açıklamada, kurtarma çalışmalarının halen devam ettiği vurgulandı. Toprak kaymasının nedenlerini ve nasıl meydana geldiğini belirlemek amacıyla detaylı bir inceleme başlatıldığı ifade edilerek, şu sözlere yer verildi:

"Konunun atık depolama havuzu ile bir ilgilisi yoktur. Atık depolama havuzumuz ile ilgili herhangi bir tehlike söz konusu değildir. Karasu (Fırat) Nehri’ne herhangi bir siyanür akışı olmamıştır. Kayma sebebiyle çevresel herhangi bir kirlilik yaşanmamış olup buna rağmen gerekli tüm tedbirler hızlı bir şekilde alınarak saha kontrol altına alınmıştır. 6 noktadan yüzey suyu numunesi alınmıştır. Alınan numuneler normal değerlerdedir ve herhangi bir kirlenme söz konusu değildir.

Anagold, kamuoyunu olayın detayları mevzusunda tamamen bilgilendirecek ve nedenlerini net bir şekilde açıklayacaktır. Ayrıca, benzer durumların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması mevzusunda kararlıdır.

Şirketimiz, işçi sağlığı ve güvenliğini her zaman en üst düzeyde tutmayı taahhüt etmektedir. Bu nedenle, yaşanan olayın nedenlerini tam olarak anlamak ve benzer durumların tekrarlanmasını önlemek için gereken tüm adımları atmaya kararlıyız.

Kamuoyunu ve ilgili tarafları olayın gelişmeler mevzusunda düzenli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Şifre ve temassız yerine işte bu yöntem kullanılacak!
Petrol de değil, doğalgaz da: Türkiye daha büyük bir enerjinin ardında!
"6-8 Ekim hadisesi bir terör kalkışmasıdır"
İran İstanbul Başkonsolosluğu’nda yas: Bayraklar yarıya indirildi
"Bu 2 kent için kahroldum"