Anagold'un taşeronu Çiftay şirketi, işçilerin toprak altında kaldığı sırada vardiya çağrısı yaptı

Erzincan'ın İliç ilçesinde, Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'nde bir toprak kayması yaşandı. Maden sahasında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Çalık Holding'in ortağı olduğu Anagold Madencilik'in taşeronu olan Çiftay şirketi işçileri vardiyaya çağırdı.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde 13 Şubat Salı günü saat 14.28'de bir toprak kayması meydana geldi. Toprağın altında kalan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. Anagold Madencilik'in taşeronu olan Çiftay Şirketi, bugün işçilere,"Gereksiz haberlere kulak asmayalım…Arkadaşlar hepimiz akşam vardiya saatinde işe çıkıyoruz. Vardiyada olan kamyon personel parkında toplanıp iş dağılımı yapıp işe çıkacağız. Eksiksiz herkes gelecektir. İzinde olan dostlar hariç," mesajı gönderdi.

Şirketten işçilerin telefonlarına öğle saatlerinde, "Arkadaşlar normal vardiya devam ediyor. İşe çıkacakmış gibi hazır bir şekilde vardiya saatlerinde duyarlı olalım. Gereksiz haberlere kulak asmayalım. Gelişmelerden haberdar edeceğiz kimse yazılı bir izin almadan bir yere gitmesin," mesajı gönderildi.

Şirket, daha sonra da işçilere şu mesajı yolladı:

"Arkadaşlar hepimiz akşam vardiya saatinde işe çıkıyoruz. Vardiyada olan kamyon personel parkında toplanıp iş dağılımı yapıp işe çıkacağız. Eksiksiz herkes gelecektir. İzinde olan dostlar hariç."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Helikopter kazasında ölen İran Cumhurbaşkanı Reisi: İbrahim Reisi!
Şifre ve temassız yerine işte bu yöntem kullanılacak!
Petrol de değil, doğalgaz da: Türkiye daha büyük bir enerjinin ardında!
"6-8 Ekim hadisesi bir terör kalkışmasıdır"
İran İstanbul Başkonsolosluğu’nda yas: Bayraklar yarıya indirildi