Anahtar Parti'nin kuruluşu: Yavuz Ağıralioğlu, millet için yola çıktıklarını duyurdu!

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu'nun liderliğindeki Anahtar Parti'nin (A Parti) kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na sunuldu. Parti teşkilat başkanı Ayhan Erel, partinin hedeflerini ve umutlarını paylaştı.

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, yeni siyasi partisi Anahtar Parti'nin (A Parti) kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na teslim etti. Ağıralioğlu, siyasi kariyerine yeni bir yön vererek, Türkiye'nin siyasi hayatına katılmak için hazırlıklarını tamamladı.

KURULUŞ DİLEKÇESİ TESLİM EDİLDİ

Parti teşkilat başkanı Ayhan Erel, beraberindeki parti üyeleriyle birlikte İçişleri Bakanlığı'na giderek, partinin kuruluş dilekçesini sundu. Basın mensuplarına açıklama yapan Erel, "Atatürk, 28 Ekim'de bağ evinde 'Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz' demişti. Biz de bundan esinlenerek partimizin kuruluşunu bugüne denk getirip biz de şu şekilde diyoruz; 'Ey büyük Türk milleti, yarın partimizi kuruyoruz'" dedi.

YENİ PARTİYİ TANITTI

Erel, Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarının ve erozyona uğrayan akıl, ahlak ve adaletin çözüme kavuşacağını vurgulayarak, "Milletimiz karamsar olmasın. Bu problemlerin tamamını inşallah bu liyakatli, şöhretsiz kadrolarla çözeceğiz." ifadesini kullandı. Erel, "Milletimizin gözü aydın olsun. Çünkü bu partiyi millet kurdu. Türkiye'nin 20 ilinde teşkilatlar kuruldu. Diğer illerde de teşkilatlar hazır. Partimizin Türk milletine, yüce Türk devletine ve Türk siyasi hayatına hayırlı uğurlu olmasını diliyor, yüce Türk milletine saygılar sunuyoruz." şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ'DEN AYRILIŞI

Yavuz Ağıralioğlu, siyasi kariyerine Büyük Birlik Partisi'nde başlamış ve Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katılmıştı. İYİ Parti’de grup başkanvekilliği ve parti sözcülüğü görevlerini yürütmüştü. Ağıralioğlu, 2023 seçimleri öncesinde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıkladıktan sonra, 5 yıldır üyesi olduğu İYİ Parti'den istifa etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.