Anayasa Mahkemesi Başkanvekili belli oldu: Basri Bağcı kimdir?

Yüksek Mahkeme'nin yeni başkanı olarak atanan Kadir Özkaya'nın başkanvekilliği görevini doldurması için yapılan seçimde Basri Bağcı, 9 oy alarak Anayasa Mahkemesi Başkanvekili oldu. Bağcı'nın seçilmesiyle AYM'deki yeni başkanvekilliği pozisyonu dolmuş oldu.

Zühtü Arslan'ın görev süresinin 20 Nisan'da dolması nedeniyle 21 Mart'ta gerçekleştirilen seçimde, başkanvekilliği görevini yürüten Kadir Özkaya, Yüksek Mahkeme'nin yeni başkanı olarak atanmıştı. Ancak, Özkaya'nın başkanvekilliği pozisyonundaki boşluğu doldurmak için yapılan seçim, AYM Genel Kurulu'nda gerçekleşti.

Bu seçimde Basri Bağcı, 9 oy alarak salt çoğunluğu sağlayarak Anayasa Mahkemesi Başkanvekili oldu. Bağcı'nın seçilmesiyle birlikte, AYM'deki yeni başkanvekili pozisyonu dolmuş oldu.

BASRİ BAĞCI KİMDİR?

1967 doğumlu olan Basri Bağcı, 1988'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1989'da Ankara adli yargı hakim adayı olarak mesleğe başlayan Bağcı, kariyerinde Sivas Gürün, Siirt Pervari, Konya Hüyük gibi çeşitli yerlerde cumhuriyet savcılığı görevlerinde bulundu. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda adalet müfettişliği ve adalet başmüfettişliği gibi görevlerin ardından 2017'de Yargıtay üyeliğine seçildi. 2 Nisan 2020'de Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Bağcı, görevine 6 Nisan 2020'de başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı
Google, Kazara 125 Milyar Dolarlık Emeklilik Fonu Hesabını Sildi!