Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu'na hapis istemi

Barış İçin Akademisyenler Girişimi’nin ''Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildirisine imza attığı gerekçesiyle yargılanan ve 686 KHK’yla Marmara Üniversitesi’nden ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun...

Barış İçin Akademisyenler Girişimi’nin ''Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildirisine imza attığı gerekçesiyle yargılanan ve 686 KHK’yla Marmara Üniversitesi’nden ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun yargılandığı davada, savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, Kaboğlu’nun, “Terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

'YAPTIRIMA RIZA GÖSTEREN KİŞİ, HÜKÜMET TARAFINDAN 'AİHM' YARGIÇLIĞINA ADAY GÖSTERİLDİ'

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci celsesi görülen duruşmaya, tutuksuz sanık İbrahim Kaboğlu ile avukatları katıldı. Kaboğlu’nun avukatları Metin İriz ve Arzu Becerik dosyadaki belgelere dair itirazlarını dile getirdi. Hukuka aykırı delil olduğunu belirttikleri belgelerin dava dosyasından çıkarılmasını istediler.

'KHK İLE İŞİMDEN ATILDIM VE MAHKEMEDE YARGILANIYORUM'

Savunması sorulan İbrahim Kaboğlu da avukatlarının belgelerin dosyadan çıkarılması talebine katıldığını belirterek, dava konusu metne rıza gösterenlerin KHK ile işten çıkarılma, gözaltına alınma, istifa ettirilme ve tutuklanma gibi 10 ayrı yaptırıma maruz kaldığını ifade ederek metne imza attığı halde hiçbir yaptırıma tabi tutulmayanların da bulunduğunu söyledi. Kaboğlu, “Yaptırıma rıza gösteren bir kişi ödüllendirildi. Hükümet tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yargıçlığına aday gösterildi.

'PASAPORTUMA EL KONULDUĞU İÇİN YURTDIŞINDAKİ ÜNİVERSİTELERDE DERS VEREMİYORUM'

Şahsım ise yaptırıma tabi tutulmuştur. KHK ile işimden atıldım ve mahkemede yargılanıyorum. Pasaportuma el konulduğu için yurtdışındaki üniversitelerde ders veremiyorum. Dünya çapında yaptırıma tabi tutulmuş oluyorum. Adil yargılanma hakkı kapsamında değerlendirilme yapılmalı'' dedi.

Mahkeme heyeti, sanık ve sanık avukatlarına mütalaaya karşı son savunmalarını hazırlamaları için süre verdi. Duruşma 23 Ekim’e erteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Altınay Savunma Teknolojileri, F-16'lar İçin Çoklu Bomba Salan Sistemi Geliştiriyor
Şiddet İddialarına Savunma: TikTok Fenomeni 'Karagül'den Şok Açıklama
Kızılcık Şerbeti'nde Olay! Doğa ve Giray öpüştü!
Bakan Özhaseki: Sene Sonuna Kadar 200 Bin Konut Teslim Edilecek
Ensar Vakfı, İsrail'le ticareti inkar etmeye çalışırken doğruladı