Anayasa Tartışmalarına Dervişoğlu’ndan Eleştiri: "Asıl Mesele Başka

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, SÖZCÜ TV'de yayınlanan 'Özel Röportaj' programında İpek Özbey’in sorularını yanıtlayarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, SÖZCÜ TV'de yayınlanan 'Özel Röportaj' programında İpek Özbey’in sorularını yanıtlayarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, özellikle terörle mücadele konusunda dikkat çeken ifadelerde bulundu. "Terörle müzakere değil, mücadele edilir," diyen Dervişoğlu, Abdullah Öcalan’ın TBMM’de konuşması gerektiği yönündeki söylemleri sert bir dille eleştirdi. Bu yaklaşımın, Öcalan’ın serbest bırakılmasını zihinlerde meşrulaştırma çabasından ibaret olduğunu belirtti.

"ANAYASA DEĞİL, ASIL SORUNLAR GÜNDEME GELMELİ!"

Dervişoğlu, Türkiye'de anayasa değişikliğinin tartışılmaya başlanmasının ardından başka konuların gündeme gelmesini eleştirdi. "Anayasa konuşacağımızı zannederken, bu tartışmalar başka bir yere evrildi. Asıl meselenin anayasa olmadığı gerçeğiyle buluştuk," diyen Dervişoğlu, Türkiye'nin etrafındaki sorunlara dikkat çekti. "Kuzeyimizde savaş var, güneyimizde İsrail'in Gazze'deki saldırıları sürüyor. Suriye'nin kuzeyinde de büyük bir tehdit var," ifadeleriyle Türkiye'nin içinde bulunduğu jeopolitik durumu vurguladı.

"KAYGILARIMIZ BÜYÜYOR!"

Dervişoğlu, Türkiye’nin gül bahçesinde yaşamadığını, derin sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Bu sorunların, Türkiye'nin geleceğini tehdit ettiğini ve terör örgütlerinin oyun alanlarına dönüştüğünü söyledi. "Türkiye'nin jeopolitik konumu doğru okunamıyor. Her önüne gelenin devlet aklı inşa etmesi mümkün değil," dedi.

"TEHLİKELİ YAKLAŞIM!"

Son olarak, Dervişoğlu, terörle müzakere etmenin tehlikeli bir yaklaşım olduğunu vurgulayarak, "Bu tür söylemler, Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden bir durum yaratıyor," uyarısında bulundu. Dervişoğlu’nun açıklamaları, Türkiye’nin iç ve dış politikası açısından önemli bir tartışma başlatabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.