Anayasa Tartışmalarında Dikkat Çeken Çıkış: Yasin Aktay'ın Sözleri!

Yasin Aktay, Anayasa'nın değiştirilemez maddelerinin değiştirilmesi gerektiğini savunarak, mevcut anayasanın buyurgan dilinin toplumsal karakteri olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, Anayasa'nın değiştirilemez ilk dört maddesinin değiştirilmesi gerektiğini savundu. Aktay, yazısında mevcut anayasanın "12 Eylül darbe anayasası" olarak değerlendirildiğini ve bu nedenle söz konusu maddelere dokunulmasının önem taşıdığını belirtti.

DEĞİŞİM GEREKİYOR

Aktay, "Eğer hedef 12 Eylül darbe zihniyeti ise o zihniyet yalnız orada var," diyerek mevcut anayasanın buyurgan ve ideolojik içerik barındırdığını ifade etti. Yeni anayasa konusunda toplumda heyecan yaratabilecek tek konunun bu olduğunu savundu.

DİKTATÖRLÜK MİRASIMIZ MI?

Aktay, "'Değiştirilmesi teklif dahi edilemez' cümlesinin içerdiği buyurgan dil, toplumsal karakterimizi kötü etkiliyor" diyerek, bu durumun insanların kişisel düşüncelerine dahi yansıdığını vurguladı. "Meğer bu anayasa dili her insanın içine birer diktatör ekmiş," sözleriyle anayasanın dilinin toplumda yarattığı etkiye dikkat çekti.

ANAYASA ÜZERİNDE YENİ BİR DEĞERLENDİRME

Yasin Aktay, anayasa üzerindeki tartışmaların bu maddelerle sınırlı kalması durumunda, mevcut durumun sürdürülmesinin daha uygun olacağını düşündüğünü ifade etti. "Bırakın dağınık kalsın," diyerek değişiklik yapılmadan bu tartışmaların neden açılacağını sorguladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.