Anayurt Oteli, 30 yıl sonra yeniden gösterimde

Ömer Kavur ve Cengiz Ergun’un yapımcılığını üstlendiği, başrollerinde Macit Koper, Serra Yılmaz, Orhan Çağman ve Şahika Tekand’ın yer aldığı “Anayurt Oteli'', İstanbul Film Festivali’nin “Türk Klasikleri Yeniden''...

Ömer Kavur ve Cengiz Ergun’un yapımcılığını üstlendiği, başrollerinde Macit Koper, Serra Yılmaz, Orhan Çağman ve Şahika Tekand’ın yer aldığı “Anayurt Oteli'', İstanbul Film Festivali’nin “Türk Klasikleri Yeniden'' projesi kapsamında bu yıl restore edilmişti. Festival kapsamında seyirciyle buluşan film, Başka Sinema tarafından tekrar gösterimde. 

Filmin sinemalara dönüşüyle birlikte bir dizi etkinlik de düzenlenecek. Yarın Kadıköy Rexx Sineması’nda 21.30 - 23.00 arasında film gösterimi Serra Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşecek. 

“Anayurt Oteli''nin sinemaları dönüşü nedeniyle K24’te “Zebercet'' dosyası yayımlandı. Macit Koper, bu dosya için kaleme aldığı yazıda şöyle diyor: 

“Eğer hâlâ onun şizoid olduğunu söyleyecekseniz, ben de size hepimizin Zebercet olduğumuzu söyleyeceğim. Kimsenin bilmediği, kimseye söylemeye cesaret edemediğimiz kimi özelliklerimiz, bazı gizli isteklerimiz, zaman zaman elimizde olmadan yapıp işlediklerimiz, hadi itiraf edelim işte bütün bunlar hepimizi biraz biraz şizoid sınıfına sokar aslında. Hepimiz Zebercet’iz. Hele bu son zamanda, suskunluğumuz arttıkça, ilgilerimiz azaltıldıkça, korku ve tedirginlik hücrelerimize iletişimsizlik biçiminde sızdıkça, evet, hepimiz, henüz olmadıksa bile, Zebercet olma yolculuğundayız.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Wonka mayısta Tivibu’da!
Rambo'nun yıldızı Sylvester Stallone'un saatleri satılıyor! Cehennem Melekleri 2'de saati takmıştı!
Işıklar Mahallesi'nde Baharın Müjdecisi Hıdırellez, Geleneksel Oyunlarla Kutlandı
Muğla Korolar Şenliği 2. Kez Coşkuyla Başladı
Serinin son filmi olacaktı... Hızlı ve Öfkeli bu kez üzdü!