Ancelotti'nin yeni sorunu: Mbappe'nin yerine kim oynayacak?

Real Madrid'de sakatlar kervanına Kylian Mbappe de katıldı. Fransız oyuncu 3 hafta boyunca görev yapamayacak. Ancelotti'nin bu oyuncunun yerine kimi oynatacağı ise İspanya'da günün konusu oldu.

Kylian Mbappe'nin sakatlanmasının ardından, yerine Endrick'in oynaması bekleniyor. Ancak İtalyan teknik direktörün farklı alternatifleri de mevcut. Rodrygo, Mbappe'nin yerini almak için uygun bir aday olarak öne çıkıyor; daha önce Benzema'nın pozisyonunda da görev yapmıştı. Bir diğer alternatif ise geçen sezon bazı maçlarda 9 numara olarak oynayan Vinicius.

Arda Güler, düzmece 9 oynamakla birlikte doğrudan santrfor olarak oynamak için uygun fiziğe sahip değil. Ancak Rodrygo santrfora çekilirse, Arda sağ açık olarak forma giyebilir. Eğer Vinicius santrfor olursa, Rodrygo'nun sola geçmesi ve Arda Güler'in yine sağ açıkta oynaması da bir başka olasılık.

Ancelotti, tüm bu seçenekleri göz ardı edip geçen yıl uyguladığı santrforsuz 4-4-2 elmas taktiğini de düşünebilir. Bu durumda Bellingham biraz daha ileri çıkarak Vinicius ve Rodrygo'nun arkasında oynayabilir. Yarın antrenmanlara başlayacak Camavinga'nın oynayabilecek duruma gelmesi halinde İtalyan teknik direktör bu seçeneği uygulayabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.