Anıtkabir'de "Kahrolsun Cumhuriyet, şeriat gelecek" sloganları atan şahıs tutuklandı!

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl kutlamaları sırasında Anıtkabir'de yaşanan olayda bir kişi, Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrinde "Kahrolsun Cumhuriyet. Şeriat gelecek. Lanet olsun Cumhuriyet'e" diyerek provokatif bir çağrıda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla kutlarken, Anıtkabir'de yaşanan şok edici olay gündeme damgasını vurdu. Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrinde "Kahrolsun Cumhuriyet. Şeriat gelecek. Lanet olsun Cumhuriyet'e" sözleriyle gerçekleşen provokatif çağrı, Anıtkabir Komutanlığı tarafından hemen önlem alınarak tutuklamayla sonuçlandı.

ANITKEBİR'DE ŞERİAT ÇAĞRISI YAPTI

Cumartesi günü Anıtkabir'in avlusunda gerçekleşen olayda Y.T. adlı kişi, çevredekilerin dehşet içinde izlediği bir provokasyona imza attı. "Kahrolsun Cumhuriyet", "Şeriat gelecek" ve "Lanet olsun Cumhuriyet'e" sloganlarıyla çevreyi sarsan Y.T., Anıtkabir Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından hızla yakalandı.

PROVOKATİF EYLEME TUTUKLAMA

Olayın hemen ardından polis ekiplerine teslim edilen Y.T., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şahıs, Anıtkabir'deki provokatif eylemi nedeniyle tutuklama kararıyla karşılaştı.

Yaşanan olayın ardından toplumsal tepki yükselirken, güvenlik önlemleri de gözden geçirilmeye başlandı. Anıtkabir Komutanlığı ve emniyet birimleri, benzer olayların önüne geçmek için ek tedbirler almaya yönelik çalışmalara başladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temsil ettiği değerlere yönelik yapılan bu provokatif eylem, toplumda büyük bir infiale neden olurken, hukuki sürecin başlamasıyla birlikte olayın detayları adli makamlar tarafından titizlikle incelenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!
Resmi Gazete’de yayımlandı: Kamuda çok sayıda memur alımı yapılacak!
Türkiye'de 2023 Trafik Kazaları: Ölüm ve Yaralanmalarda Artış!
Candan Kardeşler Hakkında Flaş Gelişme Yaşandı!