Ankara Adayı Turgut Altınok’un Sözleri Şaşırttı:Bir Mal Varlığı Açıklaması daha !

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Altınok, mülklerin Allah'a ait olduğunu ve belediye başkanı olduğunda mal varlığının azaldığını açıkladı. Rakiplerini de mal varlıklarını açıklamaya çağırdı.

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un malvarlığıyla ilgili açıklamaları, seçim öncesi gündemi meşgul ediyor. Altınok, mülklerin Allah'a ait olduğunu vurgulayarak, belediye başkanlığı döneminde mal varlığının azaldığını savunuyor ve rakiplerine meydan okuyor.

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un malvarlığıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. 22 arsa, 11 konut, 1 benzin istasyonu, 2 bina, 25 tarla sahibi olduğunu açıklayan Altınok, "Mülk bizim değil Allah’ın, biz emanetçisiyiz" diyerek belediye başkanı olduğu zaman mal varlığının azaldığını belirtti.

Altınok, VOA'da yaptığı açıklamada, mal varlığının belediye başkanı olmadan önceye ait olduğunu vurgulayarak, miras yoluyla edindiğini ifade etti. Kendisi için yapılan "Ankara zaten O’nunmuş" söylemlerine cevaben, mal varlığının tamamının belediye başkanı olmadan önceye ait olduğunu belirtti.

Kendi mal varlığının hepsinin babasından kalıp kalmadığına ilişkin olarak da, 1987 yılında edinilen gayrimenkullerin olduğunu, belediye başkanı olmadan önce bu mal varlığını edindiklerini söyledi. Belediye başkanı olduğunda mal varlığının azaldığını ve sattığı gayrimenkulleri açıkladığını ifade etti. Altınok, para hırsı olmadığını ve belediye başkanı olduğunda mal varlığını devrettiğini belirtti. Siyasetle ticareti karıştırmamanın önemine vurgu yaptı.

Altınok, rakiplerine yönelik olarak da mal varlıklarını açıklamaları gerektiğini ve kendisinin hiçbir şey saklayacak bir durumunun olmadığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam
El sıkışmayan parti liderleri olmaz
Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu
Özgür Özel, Erdoğan'a Sunduğu Dosyayı Açıkladı!