Ankara Barosu'ndan Can Atalay İçin Adalet Çağrısı

"Ankara Barosu, Can Atalay'ın Gezi davası kararı ve Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali uyarısının ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a çağrıda bulunarak, 'Hukuk Devleti' ilkesine vurgu yaptı. Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi gündemde.

Ankara Barosu, Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iki kez hak ihlali kararı verilmesine rağmen hala tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a seslendi. Baro, yaptığı açıklamada, "Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmaması, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 2. maddesinde vurgulanan 'Hukuk Devleti' ilkesine zarar verecektir. Bu nedenle, Av. Şerafettin Can Atalay hakkındaki hükmün TBMM Genel Kurulu'nda okunmaması yönünde bir iradenin ortaya konmasını bekliyoruz" ifadesine yer verdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay’ın Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararı vermesine rağmen Yargıtay'ın karara uymaması sebebiyle hala tutuklu bulunduğu ve milletvekilliğinin düşürülmesinin gündemde olduğu konuşuluyor. Kulislerde, Yargıtay'ın benzer durumları uygulamamasının neden olduğu krizde çözüm bulunamadığı, Atalay hakkındaki kesinleşmiş hükmün Meclis Genel Kurulu’nda okunarak milletvekilliğinin düşürülmesinin beklendiği ifade ediliyor.

Öte yandan, iddialara göre Atalay'ın milletvekilliği düşürülecek, ve bu işlem, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Bahreyn ve BAE ziyaretleri sırasında gerçekleşecek. Kurtulmuş'un yerine ise nöbetçi olarak AKP’li Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ geçecek. Ankara Barosu, AYM kararlarına uyulmamasının "hukuk devletine" zarar vereceğini vurgulayarak, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a seslenmeye devam ediyor. Baro, yaptığı açıklamada, "TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi kararına uymaması ve bu ihlali sürdürmesi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın açık bir şekilde belirttiği 'Hukuk Devleti' ilkesine büyük bir zarar verecektir" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İTO duyurdu: İstanbul'da ekmeğe rekor zam!
Bomonti-Dolmabahçe Tüneli'nde Tehlikeli Motosiklet Kazası
Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlarla mücadele için adım attı: 3,5 milyar TL ceza verilecek!
Bakan Tekin'den Eğitimde Şiddet Açıklaması: Cezaların %50 Artırılması Talebi
Toz fırtınası Türkiye ye geliyor: Bu illerde yaşayanlar dikkat tarih verildi!