Ankara Barosu’ndan seçim güvenliği çağrısı

Ankara Barosu, bugüne dek Ankara’da ''her okula bir avukat’ projesini gerçekleştiriyordu. Baro, seçimlerin ''şaibeden uzak, adil ve güvenilir bir ortamda’ geçmesini amaçlıyordu. Ancak 25 Nisan’daki yönetim kurulu toplantısından,...

Ankara Barosu, bugüne dek Ankara’da ''her okula bir avukat’ projesini gerçekleştiriyordu. Baro, seçimlerin ''şaibeden uzak, adil ve güvenilir bir ortamda’ geçmesini amaçlıyordu. Ancak 25 Nisan’daki yönetim kurulu toplantısından, bu projenin tüm kentlerde uygulanması için harekete geçme kararı çıktı.

'SENSİZ OLMAZ...'
Ankara Barosu Başkan Yardımcısı R. Erinç Sağkan, ''Sensiz Olmaz Hareketi’ işbirliğiyle, projelerinin tüm kentlerde uygulanması için barolara ve seçimle ilgili çalışma yürüten kuruluşlara çağrı yapma kararı aldıklarını söyledi.
Avukat Sağkan, amaçlarının her kentte sandık güvenliğinin avukatlar tarafından sağlanması olduğunu belirterek ''Sensiz Olmaz Hareketi’ gönüllüleriyle işbirliği yapacaklarını kaydetti.
Sağkan, ''gerek tüm Türkiye’de gönüllü avukatların eğitimi, gerekse görev alacakları sandık bölgeleri belirlenerek seçimde tüm sandıkların avukatlar tarafından gözetlenmesini amaçladıklarını’ ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"
İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!