Ankara merkezli bir inşaat şirketi iflasın eşiğinde! Mahkeme süreci başlattı

Emet Asliye Hukuk Mahkemesi, YD Alt Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. için konkordato sürecini başlattı. 04 Ekim 2023 tarihinde geçici mühlet kararı verildi. 04 Mart 2024 tarihinde ise kesin mühlet kararı alındı. Alacaklılar, belgelerini belirtilen adrese iletmekle yükümlüdür.

Emet Asliye Hukuk Mahkemesi, 2023/660 esas numaralı dava dosyasında önemli bir karar verdi. YD Alt Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. için konkordato süreci resmen başlatıldı. Mahkeme, kesin mühlet kararıyla şirketin mali durumunu iyileştirmeyi amaçlıyor.

KONKORDATO SÜRECİ BAŞLADI

Emet Asliye Hukuk Mahkemesi, YD Alt Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. için 2023/660 esas numaralı dosyada konkordato sürecini başlattı. Mahkeme, davanın 2 Ekim 2023 tarihinde açıldığını ve 4 Ekim 2023 tarihinde geçici mühlet kararı verdiğini duyurdu.

KESİN MÜHLET KARARI

Mahkeme, 4 Mart 2024 tarihinde kesin mühlet kararı alarak konkordato sürecini ilerletti. Sürecin yönetimi için SMMM Çetin Erez konkordato komiseri olarak atandı. Alacaklılar, alacak miktarlarını ve dayanak belgelerini bildirmekle yükümlü tutuldu.

ALACAKLILARIN DİKKATİNE

Alacaklıların, tüm borç ödeme detaylarını ve kalan borç bilgilerini 15 gün içinde SMMM Çetin Erez'in Yalova'daki ofisine veya mahkeme dosyasına iletmeleri gerekiyor. Aksi takdirde, alacaklar konkordato planında göz önünde bulundurulmayacak.

TOPLANTI KARARLARI

01 Temmuz 2024 tarihli toplantıda alınan karar, Karar Defteri'ne kaydedildi. Aynı zamanda, karar Ulusal Gazete ve TTSG'de yayımlandı ve ilgili alacaklılara iadeli taahhütlü olarak gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.