Ankara Palas Müzesi yarın itibarıyla ziyaretçilere açık olacak

Ankara Palas Müzesi, yarın itibarıyla ziyaretçilere kapılarını açıyor. Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı'nın üstlendiği restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, bina Birinci Ulusal Mimarlık Akımı'nın dikkat çekici bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Ankara Palas Müzesi, yarın itibarıyla ziyaretçilere kapılarını açıyor. Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı'nın üstlendiği restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, bina Birinci Ulusal Mimarlık Akımı'nın dikkat çekici bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Müzede, 16. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan dönemlere ait birçok değerli eser ile Cumhuriyet dönemi eserleri ziyaretçilere sunuluyor.

Ankara Palas Müzesi, yarın ziyaret için açılıyor. Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği restorasyon işlemleriyle birlikte, müze Birinci Ulusal Mimarlık Akımı'nın öne çıkan yapıtlarından biri haline geldi. Bina, 1928 yılında Ahmet Kemaleddin Bey tarafından inşa edilmişti.

Müze, Milli Saraylar koleksiyonlarına ait birçok kıymetli eseri bünyesinde saklıyor. Restorasyon aşamasında, zemin ve temelin güçlendirilmesi işlemleri yapılmıştır. Müze yetkilisi Yasin Yıldız, restorasyon sonrasında 1,5 yıllık bir süre içinde müzenin iç düzenlemesinin tamamlandığını ifade etti.

Ankara Palas'ta sergilenecek eserler içinde Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait birçok değerli parça bulunuyor. Ayrıca, Atatürk'ün kullandığı eşyalar da müze ziyaretçilerine orijinal düzenlemesiyle sunulacak.

Müze, 1200 adet taşınabilir tarihi eseri sergileme imkanı sunuyor ve her yıl değişik koleksiyonları ziyaretçilerin beğenisine sunmayı planlıyor. Ankara Palas Müzesi, yarından itibaren ziyaretçilere açılacak olup, Ramazan Bayramı sonuna kadar Ankara halkına ücretsiz olarak hizmet verecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Sertab Erener'den Eurovision Sahnesinde Unutulmaz Performans
Sertab Erener, 21 Yıl Sonra Eurovision Sahnesinde: "Everyway That I Can" Şarkısıyla Geri Döndü!
İngiliz rock grubu Wishbone Ash, İstanbul'da konser verecek!
Tarih teknolojiyle buluştu: Binlerce yıllık 2 bin tablet, yapay zekayla okundu!
Wonka mayısta Tivibu’da!