Ankara'da Define Ararken Metan Gazı Patlaması: 1 Ölü, 1 Yaralı, 2 Gözaltı

Ankara'nın Kalecik ilçesinde define arayan kişilerin kazı yaptığı sırada metan gazı patlaması yaşandı. Patlamada B.S. hayatını kaybederken, bir kişi yaralandı, iki kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ankara'nın Kalecik ilçesinde define arayan kişilerin kazı yaptığı sırada metan gazı patlaması meydana geldi. Olayda B.S. adlı kişi hayatını kaybederken, bir kişi yaralandı. İki kişi ise hafif yaralı olarak gözaltına alındı. Patlamanın ardından jandarma ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ankara'da, define arayan kişiler tarafından meydana geldiği iddia edilen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan metan gazı patlamasıyla ilgili olarak köy muhtarı Hasan Doğan, "Birileri kazı yaparken metan gazı patlaması olmuş. Duyduğum kadarıyla define bulmak için kazı yapıyorlarmış," dedi.

İddialara göre, Kalecik ilçesi Yüzbey Köyü Ardıç Mevkii'ndeki dağlık arazide, B.S., T.T., N.Ö. ve C.C. isimli kişiler define ararken bilinmeyen bir nedenle metan gazı patlaması meydana geldi. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Patlama sonucu B.S. hayatını kaybederken, bir kişinin yaralandığı belirtildi. Hafif yaralı olan diğer iki kişinin ise tedavilerinin ardından gözaltına alındığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Köy muhtarı Hasan Doğan olayı şu şekilde anlattı: "Balkonda oturduğum sırada karşı tarafta ışıkların yandığını gördüm. Jandarma ve sağlık ekipleri olduğunu tahmin ettik. Birilerini aradım. Önce bir kaza olduğunu ve bir kişinin öldüğünü söylediler. Daha sonra öğrendik ki birileri kazı yaparken metan gazı patlaması olmuş. Bir kişi ölmüş, bir kişi yaralanmış ve iki kişi yakalanmış. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmışlar. Duyduğum kadarıyla define bulmak için kazı yapıyorlarmış. Daha önce de köyde kazı işleri oluyordu ama ölümlü bir olay olmamıştı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.