Ankara’da Discord Operasyonu: Gözaltılar ve Tutuklamalar Devam Ediyor!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Discord soruşturması kapsamında, gözaltına alınan grup üyelerinden E.K. tutuklanırken, A.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Son tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 5’e çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mesajlaşma platformu Discord'da "C31K" isimli grup üzerinden yayın yapan zanlılar gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında ele geçirilen yeni delillerle birlikte grup yöneticilerinden E.K. ve A.T. adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan zanlılardan E.K. tutuklanırken, A.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TUTUKLANANLAR ARTIYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Discord üzerinden yapılan yayınlara yönelik başlattığı operasyonlarda bugüne kadar 5 kişi tutuklandı. Son olarak, Discord'da bir kadına vücuduna kolonya döküp yakması yönünde baskı yaptığı iddia edilen Ö.P. adlı şahıs da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Ekim'de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sosyal medyada yayımlanan ve bir kız çocuğunun tehdit edildiğini gösteren videonun siber güvenlik birimleri tarafından incelendiğini ve videonun kurgulanmış olduğunu duyurmuştu. Yerlikaya ayrıca, tehdit edildiği öne sürülen E.N.B. isimli çocuğun İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığını, ifade işlemlerinin ise psikolog eşliğinde yapıldığını belirtmişti.

T.D. GÖZALTINA ALINMIŞTI

Yerlikaya’nın açıklamalarının ardından, kurgusal videoyu halkı yanıltıcı şekilde paylaşan 18 yaşındaki T.D., Ankara'da gözaltına alınmıştı. T.D. ile birlikte aynı platform üzerinden yayın yapan M.E.Ö. de tutuklanmıştı.

Soruşturma devam ederken, bugün yeni bir gelişme yaşandı ve F.T. adlı zanlı da tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 5'e yükselmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.