Ankara'da ihraçlara tepki!

Ankara Üniversitesi’ndeki akademisyen tasfiyesine karşı SBF, İLEF ve DTCF’de akademisyenler bir araya geldi, yaptıkları toplantıdan “#HAYIRgitmiyoruz'' ilanı ve bir dizi eylem kararı çıktı.Öte yandan bugün akşam saatlerinde  KESK...

Ankara Üniversitesi’ndeki akademisyen tasfiyesine karşı SBF, İLEF ve DTCF’de akademisyenler bir araya geldi, yaptıkları toplantıdan “#HAYIRgitmiyoruz'' ilanı ve bir dizi eylem kararı çıktı.

Öte yandan bugün akşam saatlerinde  KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, TMMOB Ankara İl Kordinasyon Kurulu, Ankara Tabip Odası, Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası bir basın açıklamasıyla ihraçlara tepki gösterdi. 

Basın açıklaması şu şekilde; 

Saray iktidarının 686 sayılı KHK ile Ankara Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği akademisyen tasfiyesi, üniversiteyi ayağa kaldırdı. Dün (8 Şubat) Cebeci Yerleşkesi’nde bir araya gelerek ilk tepkilerini yaptıkları basın açıklamasıyla gösteren akademisyenler açıklamanın ardından Eğitim-Sen’in çağrısıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Yaklaşık 5 saat süren toplantıdan ihraç kararlarına karşı direniş, odaları terk etmeme, eğitim döneminin başlamasıyla boykot, Rektörlüğe karşı kampanya ve bir dizi dayanışma faaliyeti yürütülmesi kararları alındı.

Akademisyenler, yürütecekleri çalışma için “#HAYIRgitmiyoruz'' sloganını belirledi.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kuzey Makedonya vatandaşlığı almak isteyenler dikkat!
Bir anda borç batağına saplanabilirsiniz: Mobil bankacılık kullananlar dikkat!
Kandilli Rasathanesi'nde Yeni Dönem: Prof. Dr. Nurcan Meral Özel Direktör Oldu
Denizli'de Soğuk Leblebi Tartışması: Esnafa Cezai İşlem!
AB çalışanları İsrail’in Gazze’ye olan saldırılarını protesto etti