Ankara'da kanser hastası Meltem yaşadıklarını kitap haline getirdi

Ankara Kahramankazan'da kemik kanserine yakalanan Meltem Bilgin (28), kanser hastalarına umut ışığı olması açısından yaşadıklarını kitap haline getirdi.

Ankara Kahramankazan'da kemik kanserine yakalanan Meltem Bilgin (28), kanser hastalarına umut ışığı olması açısından yaşadıklarını kitap haline getirdi.

28 yaşındaki Meltem, 2016 yılında "ewing sarkomu"na yakalandı. Zorlu tedavi sürecinde 7 ameliyat geçirdi. Ameliyatların yanı sıra kemoterapi ve radyoterapi gören Meltem, sağ kolunu kaybetti.

Ailenin tek çocuğu olan Meltem, tedavi sürecini anlatan bir kitap yazdı. Bilgin,  kitabına "Bir Bezelye Tanesi" adını verdi. Satışa sunduğu kitabından elde edeceği kazançla protez kol almayı amaçlıyor.

Meltem Bilgin, gazetecilere sevdiklerine bir daha sımsıkı sarılamayacağının kendisini çok üzdüğünü söyleyerek, "Ancak sonra yaşadıkça gördüm ki insan sevdiklerini kollarıyla sarsa da kalbiyle seviyor." dedi.

Kitabının beklediğinin çok fazlasındabir ilgiyle karşılandığını belirten Meltem,  çok mutlu olduğunu ve kendisine moral verdiğini söyledi. Ardından:

"Tedavi sürecimde ailem, arkadaşlarım ve benimle benzer durumda bulunan insanlarla olan paylaşımlarımdan kısa kısa notlar aldım ve 'Bir Bezelye Tanesi' adlı kitabım ortaya çıktı. Hayatımda her şey küçük bir bezelye tanesine benzeyen bir bezeyle başladı. O küçük beze hayatımda çok şeyi değiştirdi." dedi.

Meltem, kitabının tüm hastalara moral ve umut ışığı olmasını dilediğini belirterek, "Ailem ve bana çok destek olan arkadaşlarım üzülmesin diye ağlamadım, hep güçlü görünmeye çalıştım ama şimdi düşünüyorum da hata yapmışım. Benimle aynı süreci yaşayanlara tavsiyem kimseye güçlü görünmek zorunda değilsiniz. İçinizden geldiği gibi davranın." dedi.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!