Ankara’da koronavirüs alarmı! Tahran uçağı Esenboğa Havalimanı’na acil iniş yaptı

Türk Hava Yolları'nın Tahran'dan havalanarak İstanbul'a gelmek üzere hareket eden TK879 sefer sayılı yolcu uçağı koronavirüs şüphesiyle Ankara'ya acil iniş

Türk Hava Yolları’nın Tahran’dan havalanarak İstanbul’a gelmek üzere hareket eden TK879 sefer sayılı yolcu uçağı koronavirüs şüphesiyle Ankara’ya acil iniş yaptı. Uçaktaki 12 yolcunun ateşinin yüksek olduğu, 17 yolcunun da şüpheli değerlendirildiği belirtildi. Türk Hava Yolları ise yaptığı açıklamada Çin seferlerinin 29 Şubat’a kadar durdurulduğunu, İran’da ise Tahran’a düzenlenen uçuşlar hariç bu ülkedeki tüm noktalara olan seferlerin 10 Mart’a kadar iptal edildiğini bildirdi.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; uçaktaki bir yolcuda koronavirüs belirtileri olduğu ve uçuş ekibinin acil iniş kararı aldığı öğrenildi. Uçağı karşılamak üzere çok sayıda sağlık ekibi hazır bulunduruldu.

TC-LOE kuyruk tescilli A330-300 tipi uçağın 10:45 sularında Esenboğa Havalimanı’na teker koyduğu ve tüm yolcuların taramadan geçirildiği belirtildi.

Yapılan tüm işlemlerin Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri koordinesinde yürütüldüğü ve uçaktaki 12 yolcunun ateşinin yüksek olduğu, 17 yolcunun da şüpheli olduğu öne sürüldü.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlanan talimatla Türk şirketlerinin yalnızca İran’dan sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının taşınmasına izin verilmişti.

Bu talimat doğrultusunda Covid-19 şüphesiyle karantinaya alınan yolcunun Türk kimlikli olma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.

Öte yandan uçakta 132 yolcu bulunduğu öğrenildi.

SAĞLIK BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uçaktaki 132 yolcu ve mürettebat 14 gün gözlem altında tutulacağını açıkladı.

İRAN’DA ÖLÜ SAYISI YÜKSELİYOR

İran’da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e ulaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı