Ankara'da Kriz Dalgası: Bakanlıkta Kritik Gelişmeler Yaşanıyor

Son dönemde siyasi arenada yaşanan krizler ve tartışmalar, Ankara’da sıcak saatlerin yaşanmasına neden olmaya devam ediyor. Gazeteci Tolga Şardan, hükümet içinde önemli bir gelişmeyi gündeme taşıdı.

Gazeteci Tolga Şardan, son yazısında Kara Harp Okulu'nun 2024 yılı mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlarla yemin etmesi ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını atmaları sonrası yaşanan gelişmeleri detaylı bir şekilde ele aldı.

ATAMALAR VE TERFİLER

Bu olayın ardından Kara Harp Okulu Komutanlığı'nda önemli değişiklikler gerçekleşti. Eski Komutan Tümgeneral Gültekin Yaralı, korgeneralliğe terfi ederek Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı olarak atandı. Yerine ise, albaylıktan tuğgeneralliğe terfi eden Levent Selahattin Güldağı getirildi.

Şardan, "Yaralı'nın ardından göreve gelen Güldağı'nın mevcut alt kadroyla uyum sağlayıp sağlamayacağı, ya da alt kadronun yeni komutana karşı nasıl bir yaklaşım sergileyeceği, başlatılan incelemenin konuları arasında olabilir," ifadelerini kullandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI’NIN OLASI AFFI

Şardan, ayrıca Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in randevularını iptal ettiği ve görevden affını isteyeceği yönündeki iddialara da değindi. Şardan, bu olayların Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki atama ve terfi süreçleriyle bağlantılı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. "Asker ve polis gibi üniformalı ve silahlı kamu kurumlarında geçmişte benzer olaylar yaşandı. Umuyorum ki bu gelişmeler, takvim ve tesadüften ibaret kalır," diye ekledi.

GEÇEN YIL İKİ BAKANIN AFFI

Geçtiğimiz Temmuz ayında, Kabine’den iki bakanın görevden affını istemesi dikkat çekmişti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı'na ise Kemal Memişoğlu atanmıştı.

TEĞMENLERİN MEZUNİYET TÖRENİ

Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde genç teğmenlerin kılıçlarla yemin etmesi ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atması, büyük tartışmalara neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu eylemin ardından kılıçlarla yemin eden teğmenlerin ordudan atılacağını duyurmuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.