Ankara'da Memur emeklileri 'zam'lara protesto etti!!

Ankara Ulus'ta toplanan Emekli Memur-Sen üyeleri, geçim sıkıntılarına karşı seslerini yükselterek, adaletsizliği protesto etti. Emekli aylıklarının yetersizliğine dikkat çeken sendika, hükümete çağrıda bulundu.

Ankara'da, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) çatısı altında faaliyet gösteren Emekli Memur-Sen üyeleri, emeklilerin karşılaştığı maddi zorluklara dikkat çekmek amacıyla Ulus'ta bir basın açıklaması düzenledi.

Ulus Zafer Anıtı önünde bir araya gelen sendika üyeleri, "Onurlu ve insanca bir yaşam emeklilerin de hakkıdır" yazılı pankart açarak, "Hükumet emekliyi enflasyona ezdirme', "emekliyiz, emektarız, haklıyız" sloganlarıyla seslerini duyurdu.

Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, adaletsizliğe karşı çıkmak ve yaşadıkları sıkıntıları ifade etmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, "Çalışma hayatında verdiğiniz mücadele emeklilikte takdir görmüyorsa; sesimizi duyurmak, sözümüzü yükseltmek zorundayız. Çalışma yaşamındaki sorunlara karşı mücadele ederken, şimdi de emeklilik döneminde karşılaştığımız sorunlara çözüm bulmak için mücadele etmeliyiz. Çünkü emekli aylıklarımız kiraya yetmiyor, mutfak masraflarımızı karşılamıyor, bakkal market fiyatlarına yetişemiyor, doğal gaz, elektrik ve su faturalarını ödeyemiyoruz. Mevcut aylıklarımızla; 'Ay sonunu nasıl getireceğiz?' sorusuyla günlerimizi geçiriyoruz" şeklinde konuştu.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı