Ankara'da öğrenciler okula gidemiyor

BBC Türkçe'nin haberine göre, Ankara'ya 80 km uzaklıktaki Balâ ilçesinin beş köyündeki ilkokullar, öğrenci azlığı gerekçisiyle bu eğitim öğretim yılında kapatıldı. Balâ ilçesine 25 km uzaklıktaki Keklicek Köyü'nde...

BBC Türkçe'nin haberine göre, Ankara'ya 80 km uzaklıktaki Balâ ilçesinin beş köyündeki ilkokullar, öğrenci azlığı gerekçisiyle bu eğitim öğretim yılında kapatıldı. Balâ ilçesine 25 km uzaklıktaki Keklicek Köyü'nde gencinden yaşlısına tüm köy haklı, mevcut okullarının yeniden eğitime açılmasını istiyor.

Keklicek, Davdanlı, Bektaşlı, Suyugüzel ile Aydoğan köylerindeki öğrencilerin bir kısmı taşımalı eğitimle ilçe merkezindeki okullarda eğitimlerine devam ediyor. Ancak taşımalı eğitime sıcak bakmayarak çocuklarını okula göndermemeyi tercih eden aileler de var.

Keklicek köyünde bazı aileler yaklaşık 5,5 yaşında olan çocuklarını taşımalı sistemle uzak ilçelerdeki ilkokullara göndermek istemediklerini ifade ediyor. Sadece Keklicek köyünde okul çağında olmasına rağmen bu yıl okula başlamayan sekiz öğrenci bulunuyor, Köy halkı bu duruma 'Bizim de mi göç etmemizi istiyorlar?' diyerek tepki gösteriyor.

Köyde yeni yapılan okul ise içindeki boş sıralar ve bahçesindeki musalla taşıyla, köyde cenazelerin kalktığı yer olarak kullanılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

ALES neticeleri için geri sayım: 2024 ALES neticeleri ne zaman açıklanacak?
Özel eğitim öğretmenliği nedir?
20 bin öğretmen ataması yapılacak
EKPSS neticeleri ne zaman açıklanacak? (2024 ÖSYM EKPSS sonuç tarihi)
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı: 20 bin öğretmen ataması yapılacak