Ankara'da seyyar köfteci ve kokoreç araçlarına operasyon

Geniş kapsamlı gıda operasyonunda köfte ve kokoreç tezgahları toplanırken, zaman zaman ilginç görüntüler ortaya çıktı. Bir kokoreç aracı zabıta ekiplerinin iteklemesiyle çalışırken, bir araç bu müdahaleye rağmen çalışmayınca...

Geniş kapsamlı gıda operasyonunda köfte ve kokoreç tezgahları toplanırken, zaman zaman ilginç görüntüler ortaya çıktı. Bir kokoreç aracı zabıta ekiplerinin iteklemesiyle çalışırken, bir araç bu müdahaleye rağmen çalışmayınca çekici yardımıyla otoparka götürüldü.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri seyyar köfte ve kokoreç araçlarına yönelik gıda operasyonu düzenledi. 10 zabıta aracı, 2 emniyet aracı, 1 çekici ve 50 personelden oluşan ekip, 6 seyyar kokoreç aracına ve birçok midye tezgahına ve restoran önünde dışarıya tezgah açan restoranın tezgahlarına el koydu.

ZABITA EKİPLERİ, ÇALIŞMAYAN ARAÇLARI İTEKLEDİ

Otoparka çekilmek istenen araçlar çalışmayınca zabıta ekipleri zor anlar yaşadı. Cevizlidere Mahallesi'nde park halinde olan bir araç, çalışması için önce takviye kablosu ile şarj edildi. Yapılan müdahaleye rağmen çalışmayan aracı, zabıta ekipleri itekleyerek çalıştırmayı denedi. Tüm uğraşlara rağmen çalışmayan araç, çekici çağrılarak otoparka kaldırıldı.

Harbiye Mahallesi'nde Çetin Emeç Bulvarı üzerinde park halinde olan bir kokoreç aracı da zabıta ekiplerinin iteklemesiyle çalıştı. Çalıştırılan araç otoparka kaldırıldı. 

Düzenlenen operasyonun ardından basına açıklamada bulunan Çankaya Zabıta Müdür Yardımcısı Süleyman Taşkın, şunları söyledi:

“Büyükşehir belediyesi daire başkanlığı ve Çankaya belediyesi zabıta müdürlüğü olarak 10 araç, 50 personel, 2 emniyet aracı ve 1 çekici ile göreve başladık. İnsan sağlığı ile oynayan, açıkta gıda imalatı yapan, kokusuyla vatandaşlara rahatsızlık veren kokoreç araçlarına yönelik operasyon düzenledik. Gelen şikayetler üzerine daha önceden merkez amirliğimizin tebligat yaptığı bir işyeri bugün yapılan kontrolde de tekrar açıkta gıda sattığından dolayı, tüm malzemeleri halkımızın sağlığı için araçlara alındı. Bugünkü çalışmalarda 6 araç, birçok kokoreç tezgahı ve midye tezgahı alındı. Alınan malzemeler depomuzda imha edilecek. Kimsenin sağlı ile oynanmasına müsaade etmeyeceğiz. Alınan araçlar parkta 10 gün bekletilecek. Kişilere de bin TL idari yaptırım cezası verilecek. Aldığımız tezgahların tamamını imha edeceğiz.''
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Yolcu midibüsü devrildi: 1 astsubay hayatını kaybetti, 17 yaralı
Fatih Laleli'de Sokak Ortasında Gasp! Tek Yumrukla Bayıltılan Gencin Çantası Çalındı
Silivri'de Zincirleme Kaza: 3 Yaralı, 6 Araç Karıştı
"Adana'da 20 Yıl 7 Ay Hapis Cezasıyla Aranan Cezaevi Firarisi Yakalandı"
Karısını Öldüren Şahıs, Samsun'da Polise Teslim Oldu!