Ankara'da Suruç Katliamı Anmasında Polis Müdahalesi

Suruç Katliamı'nın 9. yılında Ankara'da yapılan anma yürüyüşüne polis müdahale etti. Gençlik örgütlerinin düzenlediği etkinlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı ve basın emekçileri engellendi.

Suruç Katliamı'nın 9. yılında, Ankara'da anma etkinliği düzenleyen gençlik örgütlerine polis müdahale etti. Konur Sokak'ta yürüyüş yapan grup, Yüksel Caddesi'ne doğru ilerlerken polis ekipleri sert müdahalede bulundu. Etkinlikte çok sayıda kişi gözaltına alınırken, basın emekçilerine de engel olundu.

20 Temmuz 2015'te IŞİD tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısında, saldırgan dahil 34 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayın 9. yılında Suruç Katliamı'nı anmak için Ankara'da düzenlenen bir etkinlikte, polis ekipleri sert müdahalede bulundu.

Ankara'da gençlik örgütlerinin çağrısıyla toplanan kalabalık, Konur Sokak'ta yürüyüş yaptı. Konur Sokak'ın Akay Kavşağı çıkışından bir araya gelen grup, sloganlarla Yüksel Caddesi'ne doğru ilerledi. Konuşmalarda, Suruç'a giden gençlerin IŞİD'in katliamlarına karşı halkların yeniden inşa mücadelesini ortaklaştırdığı ve bu mücadelenin gençliğin mücadelesinde yaşadığı vurgulandı.

Polis, Konur Sokak'ın Yüksel Caddesi çıkışına yakın bir noktada gençlik örgütlerinin eylemine müdahale etti ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca, polis ekiplerinin olayları kaydetmeye çalışan basın emekçilerine de engel olduğu bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.