Ankara'da Tutankhamun'un Hazinelerini Sergileyen Büyüleyici Sergi!

Ankara'da Tutankhamun'un hazinelerini sergileyen etkileyici sergi! 409 replika eser, savaş arabalarından altın tahtlara kadar göz kamaştırıyor. 1 Haziran'a kadar açık!

Ankara'da heyecan verici bir sergi ziyaretçileri büyülüyor! Mısır Firavunu Tutankhamun'un efsanevi hazinelerinin 409'a yakın replikası, serginin merkezinde yer alıyor. Altın tahttan savaş arabalarına kadar birçok önemli eser, izleyicileri tarihin derinliklerine götürüyor. Sergi, 1 Haziran'a kadar açık olacak, bu fırsatı kaçırmayın!

Ankara'da düzenlenen bir sergide, Mısır Firavunu Tutankhamun'a ait yaklaşık 409 replika eser ziyaretçilere sunuluyor. "Tutankhamun, Çocuk Firavunun Hazineleri" adını taşıyan sergide, Milattan önce 1323 ile 1341 yılları arasında yaşadığı tahmin edilen Tutankhamun'un önemli parçaları yer alıyor. Sergi, bir alışveriş merkezinde gerçekleştiriliyor ve Tutankhamun'un savaş arabaları, divanı, altın tahtı, inek kafalı divanı, merhem vazosu, altın parmakları ve sandaletleri gibi objelerin yanı sıra Tutankhamun'un görselleri de sergileniyor.

Serginin Türkiye organizatörü Tufan Zaman, yaptığı açıklamada, "Bizler, 3 bin 300 yıl önceki bir çocuk firavunun hikayesini sanal ortamda canlandırmaya çalıştık. Sergide yaklaşık 409 replika eser bulunuyor ve bu eserlerin tamamı, Kral Tutankhamun'un mezarında 1922 yılında keşfedilen eserlerin birebir kopyalarıdır" şeklinde konuştu.

Sergi, 1 Haziran tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Gelibolu'da Çanakkale Savaşı Batıkları Alex Dawson Tarafından Görüntülendi
Cem Yılmaz GORA'nın devam filmini X hesabından duyurdu
Selena Gomez'in filmi Cannes'da!
İzleyiciler, Netflix'in en müstehcen dizisi olarak nitelendirilen yapım karşısında şaşkın!
77. Cannes Film Festivali'nde beyazperde sektörü çalışanları eylemi!