Ankara'da Zülfü Livaneli Kültür Merkezi açılıyor

Çankaya Belediyesi, kültür, sanat ve politika alanında Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından Zülfü Livaneli’nin adını verdiği kültür merkezini hizmete açıyor. 16 Eylül Cumartesi günü saat 14:00'da yapılacak açılış...

Çankaya Belediyesi, kültür, sanat ve politika alanında Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından Zülfü Livaneli’nin adını verdiği kültür merkezini hizmete açıyor. 16 Eylül Cumartesi günü saat 14:00'da yapılacak açılış Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşecek. Açılış törenine, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zülfü Livaneli, Eski Yunanistan Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanlığı görevini yürüten Yorgo Papandreu da katılacak.

Kültür Merkezi’nin açılış töreninde dünyaca ünlü piyanist Henning Schmiedt ve çellist Erman İmayhan sahne alacak. Sinema, resim, müzik, edebiyat ve sanat atölyeleri ile adeta bir sanat okulu gibi faaliyet gösterecek Kültür Merkezi, 25 Ekim’e kadar Zülfü Livaneli’nin fotoğraflarından albümlerine, kitaplarından ödüllerine birçok kişisel eşyasının sergileneceği sergiye de ev sahipliği yapacak.

Kültür Merkezinde yer alan atölyelere usta yazarın kitaplarından esinlenerek isimler veren Çankaya Belediyesi, 150 kişilik salonu ''Leyla’nın Evi’, Galeriyi ise ''Mutluluk’ olarak belirledi. Çankaya’nın merkezi noktasında bin 100 metrekarelik bir alan üzerinde bulunan Kültür Merkezinin kapıları sanata ve sanatçılara her daim açık olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Anthony Hopkins, "The King of Covent Garden" Filminde Handel'i Canlandıracak
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor