Ankara'daki kritik MGK toplantısı başladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin referandum ısrarı sürerken Türkiye’de gözler bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) zirvesi ve hemen ardından toplanacak Bakanlar Kurulu’na çevrildi. Son...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin referandum ısrarı sürerken Türkiye’de gözler bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) zirvesi ve hemen ardından toplanacak Bakanlar Kurulu’na çevrildi. Son dönemin en kritik MGk toplantısı AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip  Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2 saat gecikmeli başladı. Saat 15 olarak duyurulan toplantı 17.00'da başlarken, saati 18.00 olarak duyrulan  Bakanlar Kurulu'nun da saat 19.00'da toplancağı öğrenildi. Erdoğan, Türkiye’nin net tavrı ve atacağı adımlar konusunda bu iki toplantıya işaret etmişti. MGK ve Bakanlar Kurulu'nun ardından gözler TBMM'de olacak.

27 Eylül'de yapılması plananan ancak Kuzey Irak'taki referandum nedeniyle öne alınan  MGK toplantısında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de  yapmayı planladığı referandum başta olmak üzere iç ve dış gelişmeler ele  alınacak.MGK’da TSK’nın bölgeye yönelik harekât planları, son gelişmeler ışığında gözden geçirilecek. Irak sınırının hemen ötesinde olası bir çatışma ortamına karşı Türkiye’nin gerekli güvenlik tedbirlerini alması ve 75 km derinlikte olaylara müdahale ederek sınır güvenliğini sağlaması, Ankara Anlaşması’ndan kaynaklanan bir hak olarak masaya gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
Özel'den Tokat'taki patlama ile ilgili açıklama
Özgür Özel'den Tokat'taki patlamaya ilişkin açıklama geldi!
Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!