Ankaralı enerji devi kötü bir haberle gündemde: İflaslar ardı ardına gelmeye devam ediyor!

Mali zorluklar yaşayan Esenboğa Enerji Hizmetleri A.Ş., iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı ve konkordato sürecine girdi. Mahkeme, şirketin mali durumunu düzeltebilmesi için 3 aylık geçici mühlet verdi.

Mali zorluklar yaşayan Esenboğa Enerji Hizmetleri A.Ş., iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı ve konkordato sürecine girdi. Mahkeme, şirketin mali durumunu düzeltebilmesi için 3 aylık geçici mühlet verdi.

Küresel kriz ve Türkiye'deki ekonomik sıkıntılar nedeniyle her geçen gün yeni iflas haberleri geliyor. Türkiye'nin köklü enerji şirketlerinden Esenboğa Enerji de konkordato başvurusunda bulundu. Ankara'daki firmaların konkordato ilan etme oranı dikkat çekiyor, son olarak bu haber Esenboğa Enerji Hizmetleri'nden geldi.

2013 yılında kurulan Esenboğa Enerji Hizmetleri A.Ş., Ankara merkezli olup EnerjiSA Başkent EDAŞ'ın dağıtım sistemindeki bakım işlerini yürütüyor. Şirketin konkordato talebi Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından kabul edildi. 17 Temmuz 2024'te verilen karar ile şirkete 3 aylık geçici süre tanındı, bu süre zarfında alacaklıların takip işlemlerinden korunacak.

Duruşma 17 Ekim 2024'te yapılacak ve konkordatonun devam edip etmeyeceğine karar verilecek. Bu süreçte alacaklılar, mahkemeye dilekçe vererek itiraz edebilirler.

Mahkeme, sürecin yönetimi için Mali Müşavir Bahadır Uysal, Hukukçu Erdem Karadaş ve Elektrik Elektronik Mühendisi Aysen Filiz Akıncı'yı geçici konkordato komiseri olarak atadı. Bu komiserler, şirketin faaliyetlerini denetleyecek ve raporlayacak.

Konkordato sürecinde alacaklılar, şirketin mal varlığına el koyamayacak veya rehinli malları satamayacak. Ancak, sürecin başarılı olup olmayacağı 17 Ekim 2024'teki duruşmada belirlenecek. Bu tarihe kadar alacaklıların itiraz hakları devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.