Ankaralılara Müjde Haber! Sonunda Koronavirüs Bitiyor mu? Bakan Koca Açıklamalarında Her Şeyi Açıkladı! Sokağa

Son zamanlarda vaka sayılarında meydana gelen düşüşler sebebi ile, vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. Ankara ilinde yaşayan kişiler, uzmanların yaptığı açıklamalara kulak vererek, tedbir ve kısıtlamalara uyum sağlamaya başladı..

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını, son zamanlarda milyonlarca kişinin ilgilendiği tek konu haline geldi. Bunun yanı sıra uzun süredir gündemde olan aşı, Türkiye’ye getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Aşılarımız sonunda Türkiye’ye geldi. Aşının 14 gün sürecek olan testi, Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz kurumumuzda yapılacak. Testleri biter bitmez aşılama programımız Halk Sağlığı GM koordinasyonunda gerçekleşecek. Bunu hep birlikte başaracağız.” sözlerini dile getirdi. Milyonlarca kişi aşının gelmesiyle beraber durumun nasıl bir yol izleyeceğini merak etmeye başladı.

Aşının Türkiye’ye gelmesiyle birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabında konu hakkında açıklamalar yaparak vatandaşları bilgilendirdi. Fahrettin Koca sosyal medya hesabında aşının kaç doz yapılacağını belirtti. Koca’nın açıklamasında, “Aşı risk yönetim stratejisine uyumlu ve adaletli bir şekilde dağıtılacak, sonuçları ise anında, canlı olarak aktarılacaktır. Bilim Kurulumuzun belirlediği stratejiye uygun olarak aşı, 28 gün arayla iki doz şeklinde uygulanacaktır.” sözlerini dile getirdi. Aşı hakkında açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, tüm dikkatleri üzerine çekti.

Ayrıntılar gelecek...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Osmanlı Madeni Paralarının Sırrı Çözüldü: Deliklerin Pratik Amacı Ortaya Çıktı!
Buse Meral ve Aras Bulut İynemli Aşk Yaşıyor!
1 Mayıs 2024 günlük burç yorumu
Meteoroloji saat vererek uyardı!
Oğuzhan Koç'tan boşanmıştı: Demet Özdemir konuştu!