Ankaralıların tercihi belli oldu! Ankara halkı en çok o ürünleri tüketti!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafınca, Sebze ve Meyve Toptancı Hali verileri açıklandı. Açıklanan veriler kapsamında Ankara halkının 2023 senesinde en çok tükettiği ürünler belli oldu. İşte Ankaralıların en çok tükettiği ürünler...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Sebze ve Meyve Toptancı Hali verileri paylaşıldı. Verilere göre, Ankara halkının 2023 yılında en çok tercih ettiği ürünler belirlendi.

Ankara halkının 2023 yılında en çok tükettiği ürünler arasında domates ve karpuz öne çıkıyor. Ocak ve Aralık ayları arasında toplamda 98.249 ton domates ve 85.416 ton karpuz tüketildiği belirlendi.

Ankara Sebze ve Meyve Toptancılar Hali'nde yapılan yenileme ve tadilat çalışmalarının ardından, hem hal esnafı hem de vatandaşlar daha güvenli ve sağlıklı koşullara kavuştu. Geçen yıl toplamda 816 bin 985 ton ürünün bu hale giriş yaptığı kaydedildi.

Belirtilen dönemde en çok tercih edilen meyvenin 85 bin 416 tonla karpuz olduğu görüldü. Karpuzu 36 bin 195 tonla portakal ve 34 bin 869 tonla mandalina takip etti. Ankara halkının en fazla tercih ettiği sebzeler arasında ise 98 bin 249 tonluk domates başı çekerken, onu 66 bin 143 ton patates ve 43 bin 528 ton salatalık takip etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ayhan Bora Kaplan'ın bir yakını, el konulmuş olan gece kulübünün çalışanını silah ile yaraladı!
Girne Limanı'ndaki TCG Nusret Müze Gemisi: Çanakkale Deniz Savaşı'nın Canlı Tanığı
Justin Bieber Baba Oluyor! Hailey Bieber Hamile!
Dünya Bankası, Kanal İstanbul Projesi'ni finanse etmeyeceğini açıkladı
İmamoğlu'nun öncülüğünde başlatılan 'Kent Lokantası' projesi, bir başka şehre daha geliyor!