Ankaralıların yıllardır beklediği yer sonunda açıldı!

Herkesin uzun zamandır beklediği müjdeli haber Ankaralılara duyuruldu. Ulus’ta bulunan o tarihi yer sonunda açıldı. Ramazana kadar Pazartesi hariç her gün ücretsiz olacak. İşte detaylar…

Ankara'da kültür ve sanat faaliyetleri devam ediyor. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı tarafından restore edilen ve uzun bir süredir kapalı olan Ankara Palas Müzesi yeniden ziyarete açıldı.

Müzenin uzun bir süre sonra yeniden ziyarete açılmasını kutlamak adına Ramazan Bayramı'na kadar girişler ücretsiz olacak ve vatandaşlar Pazartesi günleri dışında hafta içi her gün müzeyi ziyaret edebilecekler.

ZİYARET SAATLERİ BELLİ OLDU

Müzede, her gün 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek ve Pazartesi günleri hariç, çeşitli eserler sergilenmektedir. Tablolar, saatler, teknolojik araçlar, gümüş eşyalar, sofra takımları, yazma ve basılı eserler, Atatürk'ün kişisel eşyaları, diplomatik hediyeler, Hereke dokumaları, Beykoz camları, Yıldız porselenleri, madalya ve nişanlar, mühürler ve sikkeler, hazine koleksiyonundan seçilmiş eserler müzede yer almaktadır.

Özellikle Atatürk'ün kişisel eşyaları, Osmanlı sultanlarına sunulan özel hediyeler ve eski Palas'ta kullanılan yemek takımlarından oluşan yemek masası müzenin öne çıkan eserlerindendir.

Ankara Palas Müzesi, Doğanbey Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi No:9, 06030 Altındağ/Ankara adresinde bulunmaktadır. Müzeye ulaşmak için Ankara'nın her ilçesinden kalkan Ulus otobüslerini kullanabilirsiniz. Müze, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tam karşısında yer almaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

DEM Partili Ceylanpınar Belediyesi'nden T.C. ibaresi kaldırıldı
CHP’li Üsküdar Belediyesi, Medipol’ün inşaatını durdurdu
İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor
Ankara'da Yaşayan Emeklilere Müjde: ABB Hesaplara Para ve Et Yardımı Yaptı!
AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 7 milyon liralık yurt dışı gezisi