Ankara'nın o ilçesi elektriği artık ücretsiz kullanacak! Dev projede sona gelindi: İşte detaylar

Ankara'nın o ilçesinde yaşayanlara müjdeli haber! Gölbaşı Belediyesi, 93 bin metrekare alana kurulacak dev Güneş Enerji Santrali projesini tamamlamaya hazırlanıyor. O ilçede yaşayanlar elektriğe artık ücret ödemeyecek. İşte detaylar...

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaşayanlara sevindirici haber! Belediye, dev bir proje olan Güneş Enerji Santrali'nin (GES) inşa çalışmalarını tamamlayarak elektriği ücretsiz hale getiriyor.

GÖLBAŞI BELEDİYESİ'NDEN DEV TASARRUF PROJESİ: GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ İNŞASI BAŞLIYOR

Gölbaşı Belediyesi, tasarruf sağlamak amacıyla 93 bin metrekarelik alana kurulacak olan Güneş Enerji Santrali'nin inşasına başlıyor. Belediye, aylık ortalama 3.5 milyon TL'lik elektrik ödemesini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

İLLER BANKASI'NDAN ONAY: GÖLBAŞI BELEDİYESİ PROJESİ UYGUN BULUNDU

Belediye, 4 yıldır üzerinde çalıştığı projenin finansmanını sağlamak için İller Bankası'na başvuruda bulundu. Banka, projeyle ilgili fizibilite çalışmalarını tamamladıktan sonra Gölbaşı Belediyesi'nin Güneş Enerji Santrali projesini gerçekleştirilebilir buldu. Türkiye genelinde sadece 8 belediyenin projesi, Dünya Bankası'nın "Yenilenebilir Enerji Projesi" kapsamında uygun görüldü.

BAŞKAN ŞİMŞEK: "BELEDİYENİN ELEKTRİK MASRAFI OLMAYACAK"

Projeyle ilgili açıklama yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, "Bu projenin ve finansmanın peşinde dört senedir koştuk. Belediyenin güncel elektrik gideri aylık 3.5 milyon TL. Projenin tamamlanmasıyla belediyenin elektrik masrafı olmayacak ve projenin maliyeti 19 ay içinde kendini amorti edecek" dedi.

MECLİSTEN ONAY: DÜŞÜK FAİZLİ 4 MİLYON 200 BİN EURO KREDİ SAĞLANDI

2024 Ocak ayı meclis toplantısında, Güneş Enerji Santrali'nin kurulumu için kullanılacak düşük faizli 4 milyon 200 bin EURO kredi belediye meclisi tarafından onaylandı. Bu düşük faizli kredi sadece projenin finansmanında kullanılacak.

Gölbaşı Belediyesi'nin bu önemli adımı, sadece enerji tasarrufu sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda yerel halkın yaşamını olumlu yönde etkileyecek bir sosyal destek projesine dönüşüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Suda indirim sözünü tuttu: Balıkesir’de Ahmet Akın’dan suya yüzde 15 indirim
Gezi’den sonra İstiklal de İBB’nin
Mucur Yeraltı Şehri Geçici Olarak Ziyarete Kapatıldı: Çökme Riskine Karşı Önlem Alınıyor
İstanbul'da 16 Mayıs'ta başlıyor! Tamamen ücretsiz müjdeyi Ekrem İmamoğlu duyurdu!
İzmir'in önemli ilçelerinde gözlenen nüfus kaybıyla dikkat çekiyor: İşte sebebi