Anket sonuçlarına göre, İmamoğlu, Erdoğan'ı ve Kurum'u geride bırakıyor

Metropoll Araştırma'nın en son İstanbul anketine göre, Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı %47.9, Murat Kurum'un ise %37.2 olarak ölçüldü. İmamoğlu, hem rakibi Kurum'a karşı yarışsa hem de AKP'li Cumhurbaşkanı ile yarışsa, seçimi önde götürüyor.

31 Mart yerel seçimleri öncesi Metropoll Araştırma tarafından yapılan son ankete göre, seçmene "31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde İBB Başkanlığı için hangi partinin adayına oy verirsiniz?" sorusu yöneltilmişti. Ankette dikkat çeken oy oranları açıklandı.

İMAMOĞLU ERDOĞAN'DAN ÖNDE

"Ekrem İmamoğlu’nu rakibinin Murat Kurum yerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olsaydı oyunuzu kime verirdiniz?" sorusunu cevaplayanların yüzde 40,8’i oyunu İmamoğlu’na yüzde 38, 6’sı ise Erdoğan’a vereceğini belirtmiş oldu.

RAKİBİ KURUM'DAN DA ÖNDE

Kurum ile karşılaştırıldığında İmamoğlu için durum pek değişmiyor. Mevcut belediye başkan adayları arasında yapılan ankette katılımcıların %39,2'si İmamoğlu'na, %30,4'ü ise Kurum'a oy vereceğini ifade ediyor.

KARARSIZLAR DAĞITILINCA YÜZDE 10'LUK FARK ÇIKIYOR

Kararsızların dağıtılmasıyla İmamoğlu, rakibine %10 fark atarak %47,9 oy alıyor. Kurum'un oy oranı ise %37,2 olarak belirleniyor.

Ankette, DEM Parti adayı Meral Daniş Beştaş %3.2 oy alırken, Yeniden Refah'ın adayı Mehmet Altınöz %2.4, Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu %2.0, İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu %1.6 ve Memleket Partisi adayı Berk Hacıgüzeller ise %1.1 oy alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti'de değişim için ilk zirve yarın
Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam
Devlet, ticarethane değildir
Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
"Daha kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor?"