Antalya Altın Portakal'da 'bu yıl kaçıncı' karmaşası

Antalya Altın Portakal Film Festivali, 5-12 Ekim tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl Nejla Demirci'nin "Kanun Hükmü" belgeseli nedeniyle yaşanan sansür krizi sonrasında iptal edilen Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenmesi planlanıyor.

Geçen yıl 60'ıncısı gerçekleştirilemeyen festivalin bu yıl kaçıncısının düzenleneceği konusunda karışıklık devam ediyor. Geçen yıl kullanılan görsellerde '60. Antalya Altın Portakal Film Festivali' ifadesi yer alırken, bu yılki görsellerde kaçıncı olduğu belirtilmemiş. Bazı görsellerde ise '2024 Antalya Altın Portakal Film Festivali' ifadesine rastlandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalle ilgili yaptığı açıklamalarda '2024 Antalya Altın Portakal Film Festivali' terimini kullanıyor. Böcek, son açıklamasında, "Büyük bir özen ve özveri ile hazırlandığımız 2024 Antalya Altın Portakal Film Festivalimize, son 10 yılın en yüksek sayıda film başvurularını yaparak gösterdikleri ilgi ve destek için öncelikle sinema emekçilerimize teşekkür ederiz," dedi.

Ayrıca, gelecekte düzenlenecek festivallerde sadece hangi yıl yapıldığının belirtileceği iddia ediliyor.

Festivalin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'na 50 uzun metrajlı film başvurmuşken, Ulusal Kısa Metrajlı Film Yarışması'na toplam 169 kayıt gerçekleşti. Ulusal Belgesel Film Yarışması için ise 47 film başvurusu yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.