Antalya Altın Portakal'da Film Forum heyecanı başlıyor!

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamındaki Antalya Film Forum başvuruları tamamlandı. 7-9 Ekim'de gerçekleşecek forumda, bağımsız genç sinemacıların projeleri jüri tarafından değerlendirilecek.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin geleceğin sinemasına katkı sağlayacak Antalya Film Forum başvuruları sona erdi. Forum'a seçilen projeleri değerlendirecek jüri üyeleri de belirlendi.

Bağımsız genç sinemacıların merakla beklediği Antalya Film Forum, 7-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvuruların tamamlandığı bu yıl, yeni yapımların ilk adımlarını değerlendirecek jüri isimleri de duyuruldu.

Uzun Metraj Kurmaca Film 'Pitching' Platformu Jürisi, yönetmen Yunus Ozan Korkut, Berlinale İcra Direktörü Mariette Rissenbeek ve Nulook CCO'su Sena Argün'den oluşuyor. Uzun Metraj Kurmaca Film Work-in-Progress Platformu Jürisi'nde ise sanat yönetmeni Natali Yeres, görüntü yönetmeni Andreas Sinanos ve yapımcı Daniel Vadocky görev alacak.

Belgesel Film Work-in-Progress Platformu Jürisi, yapımcı Sevinç Baloğlu, BLU TV Belgesel Bölüm Müdürü Dilan Karadağ ve belgesel yapımcısı Gökhan Tarkan Karaman'dan oluşurken, Sümer Tilmaç Antalya Senaryo Destek Fonu Pitching Platformu Jürisi'nde yönetmen Hüseyin Karabey, senarist-yazar Feride Çiçekoğlu ve yönetmen Melisa Üneri yer alıyor.

Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu Jürisi'nde ise yapımcı Arya Su Altıoklar, GAIN TV Dramalar ve Yapım Koordinatörü Gizem Elgun ile yapımcı Giacomo Durzi bulunuyor.

Projeleri uluslararası platformlarda görünür kılmayı hedefleyen Antalya Film Forum'a, bu yıl toplamda 119 başvuru yapıldı. Başvuru sayıları şu şekilde: Uzun Metraj Kurmaca Film Pitching Platformu için 45, Uzun Metraj Kurmaca Film Work-in-Progress Platformu için 13, Belgesel Film Work-in-Progress Platformu için 19, Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu için 25 ve Sümer Tilmaç Antalya Senaryo Destek Fonu Pitching Platformu için 18 başvuru.

Türkiye'nin en büyük sektörel destek platformu olan Antalya Film Forum, bu yıl toplamda 500 bin TL tutarında para ödülü dağıtacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.