Antalya Valiliği orman yangınlarına karşı alınan tedbirleri bir bir hazırladı!

Antalya Valiliği, izin verilen piknik ve mesire alanları dışındaki ormanlık alanlara girişler konusunda yeni kararlar aldı! 7 Haziran-31 Ekim arasında yasaklandığını bildirdi. Bildiride belli zamanlarda..

Valilikten yapılan açıklamada, yazın gelmesiyle birlikte orman ve tarım arazilerinde araç ve insan hareketlerinde ciddi bir artış yaşandığının fark edildiği belirtildi.

Açıklamada, bu ekleme nedeniyle orman yangınlarının başlayabileceğinin tahmin edildiği belirtilirken, "Orman Yangınlarının Önlenmesi" konulu genelge yayımlandı.

İLGİLİ GENELGEDE UYGULANACAK TEDBİRLER ŞU ŞEKİLDE SIRALANIYOR:

"İzin verilmeyen ve şömine amaçlı diğer ormanlarda ateş yakılması veya izin verilen alanlarda yangının söndürülmeden bırakılması, söndürülmemiş sigaraların yerleştirilmesi. ormanda veya dolaylı olarak yangına neden oluyor." Ormanın yakın çevresine patlayıcı atmak, yatak veya benzeri bitki örtüsünü yakmak yasaktır. Ormanın 4 kilometre yarıçapındaki alanlarda işaretli piknik ve dinlenme alanları dışında ormana giremezsiniz. "31 Ekim'den önce 21.00-08.30 saatleri arasında piknik ve dinlenme alanlarında kros, semaver ve ateş yakılmayacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.