Antalya ve İzmir'i Arkanızda Bırakın: Turistlerin Gözdesi Artık O İl!

Yerli Turistlerin Dahi Bilmediği, Yabancıların Akın Ettiği O İl! Gözler Artık Antalya ve İzmir'den Bu Yana Dönüyor. Turistlerin Yeni Adresi Belli: İşte Doğal Güzelliklerin Bulunduğu O Kent... İşte detaylar..

Turizm beklentileri hızla artan bu şehir, henüz Türklerin bile keşfetmediği güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Turistlerin radarına giren bu bölge, Antalya ve İzmir'i geride bırakma yolunda hızla ilerliyor. Valilikten gelen açıklamalara göre, bu yıl 1 milyon turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

TURİSTLERİN YENİ DURAĞI

Ülkemizin benzersiz bölgelerinden Şanlıurfa, Süper Kupa maçına ev sahipliği yapacağı müjdesini verdi. Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki karşılaşma ile birlikte Vali Hasan Vali Işıldak, sezon sonuna kadar 1 milyon ziyaretçi ağırlamayı umuyor. Tarihi açıdan oldukça zengin olan il, doğası, kültürü ve gastronomisiyle de unutulmaz bir gezi deneyimi sunuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe gibi önemli tarihi eserlere sahip olan bu il, turistler için yeni bir cazibe merkezi haline geliyor.

1 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Işıldak, kentin felaketin ardından toparlandığını belirterek, Göbeklitepe ve Karahantepe'nin ilgi odağı haline geldiğini vurguladı.

Şanlıurfa'nın ev sahipliği yapacağı Süper Kupa maçıyla birlikte, kentte büyük bir heyecanın yaşandığını ve 2024 yılında ziyaretçi patlaması beklediklerini dile getirdi. Vali Işıldak, 1 milyonun üzerinde ziyaretçiye hazırlandıklarını belirterek, yatırımcılara ve iş dünyasına seslendi ve konaklama tesislerine olan ihtiyaca dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Sertab Erener'den Eurovision Sahnesinde Unutulmaz Performans
Sertab Erener, 21 Yıl Sonra Eurovision Sahnesinde: "Everyway That I Can" Şarkısıyla Geri Döndü!
İngiliz rock grubu Wishbone Ash, İstanbul'da konser verecek!
Tarih teknolojiyle buluştu: Binlerce yıllık 2 bin tablet, yapay zekayla okundu!
Wonka mayısta Tivibu’da!