Antalya'da 2023 yılına damga vuran proje! Ziyaretçi sayısında rekor artış yaşandı

Antalya Alanya Belediye Kütüphaneleri, 2023 yılında yaptığı hamlelerle kütüphane sayısını ikiye katlayarak 8'e çıkardı. Yıl içinde eklenen yeni kütüphanelerle birlikte kitap havuzunu da 5 bin yeni kitapla genişleten kütüphaneler, ziyaretçi sayısında rekor artış elde etti.

2023 yılında kütüphane sayısını ikiye katlayarak 8'e çıkaran Alanya Belediye Kütüphaneleri, rekor düzeyde kitap ve ziyaretçi artışıyla dikkat çekti.

Alanya Belediye Kütüphaneleri, 2023 yılında gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkat çekiyor. Yıl içinde 6 olan kütüphane sayısını, Payallar Şehit Aybüke Öğretmen Destek Eğitim Kursu ve Kütüphanesi ile Ağaoğlu Konağı Çocuk Kütüphanesi ve Masal Evi'nin eklenmesiyle 8'e çıkaran kütüphaneler, aynı zamanda kitap havuzunu 5 bin yeni kitap ekleyerek genişletti. Bu atılımla 2022'de 49 bin 35 olan toplam kitap sayısı 53 bin 516'ya ulaştı.

ZİYARETÇİ SAYISINDA REKOR ARTIŞ

Alanya Belediye Kütüphaneleri, yapılan düzenlemelerle gençlere daha fazla hizmet sunma amacıyla çalıştı. Özellikle Emine Hacıkura Halk Kütüphanesi'nde yapılan genişletme çalışmaları, mesai saatlerinin uzatılması ve ek çalışma alanlarının oluşturulmasıyla genç ziyaretçilere daha geniş bir imkan sunuldu. Bu çabaların meyvesi olarak 2023'te ziyaretçi sayısı 46 binden 89 bin 400'e yükseldi.

ÜYE SAYISINDA ARTIŞ VE KİTAP OKUMA OLANAKLARI

Alanya Belediye Kütüphaneleri, 2022'de 22 bin 588 olan üye sayısını 2023'te 26 bin 905'e çıkardı. Bu süreçte 4 bin 500 yeni üye kazanıldı ve 23 bin 977 kitap ödünç verildi. Ayrıca üyelere dışarıda da kitap okuma olanağı sağlanarak kitaba erişim oranı artırıldı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Her işimizin merkezinde çocuklarımız ve eğitim var. Her sorunun eğitimle aşılabileceği düşüncesiyle projelerimizi hayata geçiriyoruz. Okullardan kütüphanelere, yurtlardan kreşlere kadar birçok alanda hizmetlerimize devam ediyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

İstanbul'da Benzin İstasyonu Operasyonu: 90 Milyon TL'lik Vergi Kaçağı Ortaya Çıktı
Galata Kulesi Altında Trafiği Kapatan Gruba Cezalar Yağdı: Toplamda 13,926 TL Para Cezası Kesildi!
DEM Partili Ceylanpınar Belediyesi'nden T.C. ibaresi kaldırıldı
CHP’li Üsküdar Belediyesi, Medipol’ün inşaatını durdurdu
İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor