Antalya'da Art Arda Depremler! Naci Görür'den Kritik Uyarılar

Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından, Kandilli Rasathanesi 3.6 büyüklüğünde bir depremin daha gerçekleştiğini bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Akdeniz'de 4.7 büyüklüğünde bir depremin kaydedildiğini duyurdu. Merkez üssü Antalya'nın Kaş ilçesi açıkları olarak belirlenen depremin, yerin 23,5 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Kandilli Rasathanesi ise 4.7 büyüklüğündeki sarsıntının ardından 3.6 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. Bu ikinci depremin ise 13.9 kilometre derinlikte gerçekleştiği öğrenildi.

NACI GÖRÜR'DEN ÖNEMLI AÇIKLAMA

Art arda meydana gelen depremler sonrası Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Görür, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Akdeniz’de Rodos Adası'nın güneydoğusunda ve Fethiye açıklarında 4.7 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu sarsıntı, Helen-Kıbrıs dalma-batma zonu ve Pilini-Strabo transform fayı içerisinde gerçekleşti. Bu transform fay, Burdur-Fethiye Fay zonunun denizdeki devamını temsil ediyor. Sevgiyle."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.