Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı

Antalya'da Kuzey Afrika'dan gelen çöl tozu taşınımı nedeniyle görüş mesafesi azaldı. Kentin simgesi Lara Sahili ve şehir merkezi puslu bir örtüyle kaplandı. Meteoroloji uyarıyor: Tedbirli olunmalı!

Antalya'nın turizm başkenti, Kuzey Afrika'dan gelen çöl tozu taşınımının etkisi altında. Görüş mesafesi azalırken, Lara Sahili ve şehir merkezi puslu bir örtüyle kaplandı. Meteoroloji uyarıyor: Olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı!

Antalya'nın turizm başkenti olmasına rağmen, Kuzey Afrika'dan gelen çöl tozu taşınımı şehri etkisi altına aldı ve görüş mesafesini azalttı. Özellikle Kepez ilçesinde bulunan Mazıdağı seyir terasından şehir merkezi ve Lara sahili puslu bir görüntüye büründü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki hafta boyunca ülkenin büyük bir kısmında Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı olacağını ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Bu uyarıların ardından bugün sabah saatlerinden itibaren Antalya'da çöl tozu taşınımının etkisi hissedildi ve zaman zaman görüş mesafesi düştü. Hava sıcaklığı da 30 derece civarına yükseldiği için durum daha da belirgin hale geldi.

Kepez ilçesinde yaşayan Hasan Kuşçu, "Toz taşınımının olacağı söylenmişti. Alerji sorunu olanlar için ek bir endişe kaynağı da polenlerdir. Şu anda manzara tamamen puslu ve normalde buradan net bir deniz manzarası görünüyordu, fakat şu an mümkün değil," şeklinde durumu özetledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Zeytinburnu Açıklarında Kaçak Sigara Operasyonu: 144,280 Paket Ele Geçirildi
Gümüşhane'de Reklamcı, Tabela Ölçüsü Almak İsterken Çatıdan Düşerek Hayatını Kaybetti
Sürücü, Ruhsatlı Tabanca İle Yakalandı: Affedilme Talebi Reddedildi!
Şanlıurfa'daki Orman Yangınına İtfaiye ve Orman Müdürlüğü Ekipleri Müdahale Ediyor
Sinan Ateş'in Eşi Ayşe Ateş: Kapılar Arkasında Cinayetim Planlanlanıyor!"