Antalya'da IŞİD sanıklarına ilk duruşmada tahliye

Antalya’da geçen ekim ayında çatışma bölgelerindeki IŞİD üyeleriyle bağlantılı oldukları iddiasıyla 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde ve cep telefonlarında IŞİD’e ait dokümanlar bulundu. Eyüp...

Antalya’da geçen ekim ayında çatışma bölgelerindeki IŞİD üyeleriyle bağlantılı oldukları iddiasıyla 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde ve cep telefonlarında IŞİD’e ait dokümanlar bulundu. Eyüp Y., Sinan D. ve Suriye uyruklu Ahmat Alalı A. tutuklandı. 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'BENİM DEĞİL KIZIMIN'

Tutuklu sanıklardan Eyüp Y., IŞİD mensubu değil, milli boksör olduğunu söyledi. Pazarcılık yaptığını anlatan Eyüp Y., cep telefonundaki materyallerin de kendisine değil, kızı Aleyna’ya ait olduğunu öne sürdü. Kendisinin çatışma bölgelerine eleman göndermediğini ileri süren Eyüp Y., “IŞİD’e göndermesi için bir kişinin hayvan olması lazım. Bunlar insanları kesiyor. Küçük çocukları öldürüyorlar. Böyle bir İslam yok. Benim kanaatime göre IŞİD İsrail’in bir oyunudur'' dedi.

Tutuklu yargılanan özel güvenlik görevlisi Sinan D. de suçlamaları kabul etmedi. Cep telefonundaki yazının Ali İmran Suresi’nin 186’ncı ayet olduğunu söyleyen Sinan D., IŞİD’in yayımladığı intihar videosunu ise internette dolaşırken görüp indirdiğini söyledi.

Antalya’nın Korkuteli ilçesindeki bir hayvan çiftliğinde çalıştığını söyleyen Suriye uyruklu Ahmad Alalı A. ise 4 yıldır Antalya dışına hiç çıkmadığını, haksız yere tutuklu olduğunu iddia etti. Tutuklu üç sanıkta tahliye edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Konusunu Görüşmek Üzere Yurtdışına Çıkıyor
Kirli Sepeti Final Yapıyor: Karakterlerin Sonu Ne Olacak?
AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!
İsrail'i durduracak tek ülke ABD