Antalya'da kiralar son bir yılda yüzde 310 arttı

Şehirde ortalama kiralar 10 bin lirayı aştı

Antalya’da ortalama kiralar 10 bin lirayı aştı, kentte yaşamak birçok emekli ve memur için imkânsız hale geldi. Verilere göre, Antalya'da kiralar son bir yılda yüzde 310 arttı.

Ülke genelinde artan konut fiyatlarının yanı sıra Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Rus vatandaşlarının favori destinasyonları arasında yer alan Antalya'da konut fiyatları hızlı bir şekilde yükseliyor. 

Sözcü'nün haberine göre, DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, hayat pahalılığı ve enflasyonun, büyükşehirlerde yaşayan yurttaşları nispeten maliyetlerin daha düşük olduğu bölgelere göçe yönlendirdiğini söyledi ve ekledi: “Tersine göç hareketinin daha da artması bekleniyor”

Küçük, "Fiyat artışlarının en sert hissedildiği alanlardan biri de kira tutarları oldu. En son temmuz ayında gerçekleşen asgari ücret zammına rağmen fahiş oranlarda artan kiralar, İstanbul gibi büyükşehirler ve Antalya gibi kıyı bölgelerde yaşamı daha da zorlaştırıyor. Söz konusu gelişmelerin Türkiye genelinde en yüksek kira bedeline sahip olan Muğla, Antalya ve İstanbul gibi kentlerden, doğu illerine kira kaynaklı göçe yol açtığı belirtiliyor" diye konuştu.

"Sürgün şehri"

Antalya Emlakçılar Oto Galericiler ve İş Takipçiler Odası Başkanı İsmail Çağlar, dünyanın her yerinden Antalya'ya göç olduğu bilgisini verdi. Çağlar, “Bunun yanında İstanbul'dan da göçler devam ediyor” diyen Çağlar, “Şu anda çok fazla ikametgah almaktayız. Son olarak Rusya-Ukrayna savaşı patlak verdi. Bunlarla birlikte çok fazla göç geldi” ifadelerini kullandı.

Tüm Emekli Sen Antalya Şube Başkanı Bilge Torosoğlu ise “Antalya memurlar açısından sürgün şehri oldu. Antalya'ya tayin olan devlet memurları geri gitmeye çalışıyorlar” dedi.

Gayrimenkul sektörü analiz hizmeti şirketi Endeksa’nın verilerine göre, ortalama kiralar son bir yılda Muğla'da yüzde 73, Antalya'da yüzde 310 ve İstanbul'da yüzde 168 arttı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Ferdi Tayfur ile Tuğçe Tayfur arasında 'mesaj' tartışması çıktı! Ferdi Tayfur sitem etti!
Meteoroloji’den 11 kente sarı kodlu sağanak uyarısı
Derinizde bulunan bu lekeler ne anlama geliyor?
Gerçekten bir zeka geninin olup olmadığını öğrenmenin zamanı: Deha miras alınır mı?
Ayder Yaylası'nda bulundu: Sosyal medyada bir anda yayıldı! Cryptanthus bivittatus