Antalya’da ormanlara giriş ekim ayının sonuna kadar yasak!

Antalya Valiliği, kentte izin verilen piknik ve mesire alanları dışındaki ormanlık alanlara, girmeyi yasakladı! 7 Haziran-31 Ekim arasında girişlerin yasaklandı! Son dakika! Ormanları korumak adına önlem alınmış oldu!

Antalya Valiliği, 7 Haziran'dan 31 Ekim'e kadar kentin izin verdiği alanlar dışındaki piknik ve eğlence alanlarına erişimin yasak olduğunu duyurdu.

Açıklamada, bu ekleme nedeniyle orman yangınlarının başlayabileceğinin tahmin edildiği belirtilirken, "Orman Yangınlarının Önlenmesi" konulu genelge yayımlandı.

Söz konusu genelgede alınan önlemler şu şekilde sıralanıyor:
"Diğer ormanlarda izin verilmeyen ve şömine olarak gösterilen yangınlar veya izin verilen alanlarda söndürülmeden ateş yakılması, söndürülmemiş sigara veya dolaylı olarak sebep olabilecek maddelerin yerleştirilmesi; Ormanlarda yangın." Orman yakınlarına çöp veya benzeri bitki örtüsü atılması veya yakılması yasaktır. Orman alanlarının 4 kilometre yakınında havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı maddeler kullanılmıyor. 7 Haziran-31 Ekim tarihleri ​​arasında piknik ve dinlenme alanları dışındaki ormanlara giriş yasaktır. Piknik ve dinlenme alanlarında ateş yakılmayacak!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.