Antalya’da Sıcak Havadan Kurtulmanın Yolu Denize Girmek Oldu

Antalya’da hava sıcaklığı 36 derece, nem oranı ise yüzde 50’yi buldu. Sıcaktan bunalan vatandaşlar denize girerek serinlemeye çalıştı, bazıları deniz suyunun da sıcak olduğunu söyledi. Hava durumuna göre, sıcaklık çarşamba gününden itibaren 3-6 derece azalacak.

Antalya’da hava sıcaklığı 36 dereceye, nem oranı ise yüzde 50’ye yükseldi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, deniz suyunun 30 derece olmasına rağmen serinlemek için Konyaaltı Sahili'ne akın etti. Rüzgarın saatte 19 kilometre hızla estiği şehirde hissedilen sıcaklık 41 dereceye ulaştı. Çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların 3-6 derece azalması bekleniyor.

Antalya’daki 36 derece hava sıcaklığı ve yüzde 50 nem, çoğu vatandaşın denize girerek serinlemeye çalışmasına neden oldu. Denizin 30 derece olması nedeniyle bazı kişiler deniz suyunun da sıcak olduğundan yakınırken, kimileri ise bu sıcakta deniz kenarındaki gölgede vakit geçirmeyi tercih etti. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, şehir merkezinde ölçülen 36 derece sıcaklık ve yüzde 50 nem oranı, araba termometrelerinde 48 derece olarak görüldü. Rüzgarın kuzey yönünden saatte 19 kilometre hızla estiği şehirde, hissedilen sıcaklık 41 dereceye ulaştı. Bu zorlu hava koşullarında serinlemeye çalışan vatandaşlar, Konyaaltı Sahili'nde yoğunluk oluşturdu ve bazıları tehlikeli bir şekilde kayalıklardan atlayarak denize girdi.

Ankara’dan Antalya’ya tatil için gelen Ömer Tunçer, nem oranının sıcaklığı daha da yoğun hissettirdiğini belirterek, "Şemsiyemiz olmasa kavrulacağız. Antalya çok sıcak, kıyıya yakın yüzersek serin oluyor ama ileride deniz suyu da çok sıcak" dedi. Üniversite öğrencisi Şeyma Yılmaz ise deniz suyunun sıcak olmasının serinleme ihtimalini engellediğini ve sahil bölgesindeki duşların daha ferahlatıcı olduğunu ifade etti.

Hava durumuna göre, Antalya’daki sıcak ve nemli havanın çarşamba gününe kadar devam etmesi, çarşamba gününden itibaren ise sıcaklıkların 3 ila 6 derece azalması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.