Antalya’da yaralı halde şehirde dolaşan yavru yaban keçisi yakalanmış oldu

Antalya'da Kepez ilçesinde sokakta yaralı ve başıboş bir şekilde dolaşan yaban keçisi, Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak el konuldu. Son dakika!! Yaban keçisi yakalmdi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde sokaklarda dolaşan yaralı ve kayıp yaban keçisi, Antalya koruma ekipleri ve park yönetimi tarafından yakalanarak veteriner tedavisinin ardından evine geri gönderildi.

Antalya'nın Kepez ilçesi ortasında vatandaşlar tarafından yaralı bir keçi sokaklarda dolaşırken görüldü. Olayın 112'ye bildirilmesi üzerine Antalya Doğa Koruma Kurumu ve Milli Parklar Müdürlüğü, Eşen Adası Hayvansal Üretim Müdürü ve ABB Yaban Hayatı Grubu harekete geçti. Ekibin yaptığı çalışmalar sonucunda yaban keçisi sanayi bölgesinde yakalandı. Yaralı yaban keçisi, veteriner hekimlerin müdahalesinin ardından evine bırakıldı.

Antalya Doğa Koruma ve Milli Park İdaresi'nin resmi sosyal medya sitesinden yapılan açıklamada: "Yaban keçisi gibi yabani hayvanlar, doğal dengenin önemli bir parçası olup özgür yaşama hakkına sahiptir. Bu nedenle şehirlerin ve insan faaliyetlerinin doğal çevreye zarar vermemesi ve hayvanlara zarar vermemesi gerekiyor.' "Bunu yapmamaya dikkat etmeliyiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.