Antartikada radyoaktif maddelere ait izler bulundu

Radyoaktif maddeler Dünya’ya ne zaman düştü? Yaklaşık olarak 13 milyar yaşında olan evrenin henüz tam olarak gizemi çözülebilmiş değil

Radyoaktif maddeler Dünya’ya ne zaman düştü? Yaklaşık olarak 13 milyar yaşında olan evrenin henüz tam olarak gizemi çözülebilmiş değil. Kimileri evrenin sürekli genişlemesine rağmen Dünya gibi gezegenleri oluşturmadığını söylüyor.

Bütün bu tartışmaları bir kenara bırakırsak, daha önceden oluşmuş Dünya gibi gezegenlere bazı radyoaktif maddelerin yoğun olarak düşmüş olabileceğini söyleyebiliyoruz.

Physical Review Letters dergisine kabul edilen araştırmaya göre ekip, Antartika’da bulunan karların bir kısmını getirerek laboratuvar ortamında eritti. Daha sonra bu karların altında kalmış olan radyoaktif maddeler çözümlenmeye çalışıldı.

Elde edilen tüm bu radyoaktif maddeler ilk gelen bilgilere göre Süpernova kaynaklı. Yoğun miktarda demir bulunan bu Süpernova parçaları, Dünyanın Antartika bölgesine düştü. Bu bölgede karların birikmesi ile birlikte Süpernova tozlarıda  gözden kayboldu.

Galaxy Note 10+ vs iPhone XS Max kamera karşılaştırması

Güneş sisteminin çevresini saran kozmik perdeler, bu tozlar sayesinde artık gizem olmaktan çıkabilir. Peki sizce de bu tür Süpernova kaynaklı radyoaktif tozlar, evrenin gizemini çözme konusunda bizlere destek sunacak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden aktarabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.